Essentiële skills: data analyse & process mining

Voor controllers en accountants

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
19, 20 november 2020 - Utrecht
Tijd
09:30 - 17:00, 09:30 - 17:00
Prijs
€ 1.195,00 (leden) / € 1.295,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, IT & Data
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, Overheidsaccountants, Controllers, Auditor
Niveau
Fundamental
Finance in business
12 pe-uren

19, 20 november 2020 - Utrecht

Om gebruik te maken van de trainingslicentie van Data Analytics software heeft u een eigen WINDOWS laptop nodig. U ontvangt daartoe voor aanvang van de training nadere instructies zodat u voor de training de applicatie op uw laptop kunt installeren (denkt u eraan dat u voldoende rechten heeft op uw laptop?)

Mocht u geen eigen laptop tot uw beschikking hebben, via onze partner Coney kunt u ook een ingerichte laptop huren voor 225 euro. We moeten dit dan wel minimaal 2 weken voor aanvang van de training weten.

RC's genieten van het gereduceerde tarief voor leden.


U creëert meerwaarde door data uit verschillende bronsystemen te analyseren, door datasets te ontwikkelen en te valideren en door uitkomsten te interpreteren. In deze hands-on training werkt u aan data-analyses en process mining, van basis tot rapportage.

Ontsluiten van data is een belangrijke skill voor accountants en controllers. Uit de veelheid aan data maakt u prestaties en risico's inzichtelijk en kunt u op basis van feiten aanbevelingen doen. Data daartoe is veelal voldoende aanwezig en de kwaliteit van deze data is ook sterk verbeterd. Maar ook de technieken om data te ontsluiten voor data-analyse en process mining zijn eenvoudiger geworden.

Binnen het ondernemingslandschap is het zaak om tijdig in te spelen op nieuwe trends, kansen en uitdagingen. De behoefte naar inzichten in eigen prestaties, risico's en processen is gegroeid om real-time business beslissingen te kunnen maken. De controller is daarbij de spin in het web als het gaat om (financiële) informatiestromen.

Voor de (controlerend) accountant bieden data-analyse en process mining mogelijkheden om audit werkzaamheden wellicht efficiënter maar vooral ook effectiever en met meerwaarde voor de organisatie in te zetten.

Doelstelling

Tijdens deze cursus leert u praktische technieken en vergroot u uw vaardigheden door te oefenen met data-analyse en process mining.

Inhoud

In het tweedaagse programma gaat u hands-on aan de slag. U pakt, met behulp van software tools, een aantal cases op. De cases zijn herkenbaar voor zowel accountants en controllers.

Aan de hand van de cases leert u concreet de skills om data-analyse en process mining toe te passen. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • data importeren, analyseren, uitkomsten valideren en interpreteren,
  • databevindingen visualiseren en communiceren,
  • herhaalbaar maken van analyses, brug slaan naar continuous monitoring.

Belangrijk is u te realiseren dat dit een praktisch programma is, waarin u praktische vaardigheden leert. U gaat tijdens deze training daadwerkelijk aan de slag met tools.

Bestemd voor

Controllers, accountants en andere financieel professionals werkzaam binnen het (bredere) assurance en interne controle domein. U bent op zoek naar een concrete en praktische cursus om daadwerkelijk data-analyse en process mining technieken toe te kunnen passen.

Bart Roeleveld

ing. Bart Roeleveld, Senior Data Analysis Specialist, ACDA, Trainer: ACL, Lavastorm, Data360 Analyze, Tableau, Minit en Perceptive.

ir. Erik Bruijn

Data Scientist, Trainer: Lavastorm, Data360 Analyze, Tableau, Minit en Perceptive.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Utrecht in Utrecht

Adres

Van der Valk Hotel Utrecht Winthontlaan 4 -6 Utrecht Telefoonnummer (030) 800 08 00 E-mailadres Sales@utrecht.valk.nl