Best in Finance 2020: Business Case Modelling

Een innovatieve serie masterclasses *nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
10 juni 2020 - Rotterdam
Tijd
17:00 - 20:00
Prijs
€ 345,00 (leden) / € 345,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Strategie
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
3 pe-uren

In 2020 organiseren NBA Opleidingen en Yacht wederom de succesvolle Masterclasses Best in Finance. Net zoals de afgelopen 10 jaar staan ook dit jaar weer actuele thema's centraal die relevant zijn voor het functioneren van senior financieel professionals.

Doelstelling

Het doel van de masterclasses is kennis bij de deelnemers ontsluiten, delen en versterken door interactie en specialistische kennis. Hierdoor blijft de financiële functie door een innovatieve samenwerking van partners van toegevoegde waarde in het nieuwe (IT-)tijdperk.

De onderwerpen van de afgelopen jaren in de Masterclass Best in Finance waren onder meer: (disruptieve) innovatie, blockchain, robotisering, process mining en data analytics.

Voor 2020 zijn de thema's:
1. Business Case Modelling (mei/ juni)
2. Continuous Improvement (november)

Dr. Martijn Rademakers doceert bij de sessies in mei en juni. Naast zijn werk aan universiteit en business school, helpt Martijn managementteams om de strategie van hun organisatie te vernieuwen en te implementeren. Ook leidt hij een startup waaraan de nodige business case modelling aan te pas is gekomen.

Naast vakinhoudelijke verdieping worden in de masterclasses ook praktijkcases behandeld en zal een spreker uit de praktijk zijn/haar ervaringen delen.

Inhoud

De Masterclass draait om de rol van CFO's en business controllers als strategisch business partner bij de ontwikkeling van nieuwe business activiteiten. Business- en financial modelling zijn dan nodig en versterken elkaar daar idealiter in, maar kunnen ook spanningen oproepen. Hoe balanceer je je financiële specialisme met de vaardigheid om ook als generalist zowel kritisch als constructief mee te denken met CEO en managementteam? Verschillende voorbeelden en tools worden behandeld en we gaan aan de slag met korte oefeningen. Tijdens de sessie worden ervaringen en vragen van deelnemers zo veel mogelijk meegenomen.

Bestemd voor

De masterclasses zijn bestemd voor accountants in business, registercontrollers en (niet-)financiële professionals die verder willen ontwikkelen richting business partnership.

dr. Martijn Rademakers

Adjunct Professor of Strategy & Organization aan de Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam. Ook doceert hij aan TIAS School for Business & Society en Rotterdam School of Management. Martijn is daarnaast onafhankelijk adviseur voor organisaties in binnen- en buitenland, waar de nadruk ligt op business innovatie, implementatie en agility. Ook is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van diverse startups en scale-ups.

drs. Hans Go RA

Hans Go is bedrijfseconoom en registeraccountant en auteur van het boek 'Wat zeggen die cijfers eigenlijk?'. Hans is actief op de raakvlakken tussen de business en finance & control functies. Hij heeft een corporate achtergrond bij Unilever en was CFO bij verschillende organisaties, waaronder Spyker Cars ten tijde van de Saab-acquisitie. Momenteel is Hans partner bij Marai, een consultancy, en als adviseur betrokken bij verschillende startups en incubators zoals Utrecht Inc.

De cursus vindt plaats in Yacht Rotterdam in Rotterdam

Adres

Yacht Rotterdam Rotterdam Airportplein 23 Rotterdam