Maak kennis met KNIME

Praktische workshop over veelzijdige tool *nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
11 november 2020 - Amsterdam
Tijd
09:30 - 13:00
Prijs
€ 525,00 (leden) / € 575,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Audit & Assurance, Finance Operations & Reporting, IT & Data
Bestemd voor
Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Overheidsaccountants, Controllers, Auditor
Niveau
Fundamental
Finance in business
3 pe-uren

11 november 2020 - Amsterdam

Neem uw eigen laptop mee. Een week voor aanvang van de workshop krijgt u een instructie hoe u de gratis software kunt downloaden. Inclusief lunch. Als RC ontvangt u het ledentarief.


Als financieel professional werkt u met Excel. Af en toe een formule toepassen is u niet vreemd, maar zelf macro's maken? Dat gaat nog wat ver. Open source analytics tool KNIME is een eenvoudige stap in deze richting. KNIME helpt u bij repeterende analyse acties: met één druk op de knop kunt u uw analyse herhalen met verse data. De analyse stappen zijn duidelijk zichtbaar waardoor je proces geen 'black box' wordt. Het mooiste is, het is niet nodig om te programmeren in KNIME. Hoe dat in zijn werk gaat? Kom het ervaren bij deze hands-on beginners workshop KNIME! Naast de basis analyse stappen krijgt u een kijkje in de keuken van machine learning. Voor de afwisseling komen er ook nog boeiende data analytics praktijkcases aan bod.

Doelstelling

Verbeter uw analyses
De hands-on basis analyse acties en de praktijkvoorbeelden kunnen u op ideeën brengen die u binnen uw eigen aandachtsgebied kan realiseren.

Verminder repeterende analyse tijd
Waarom periodiek dezelfde analyse stappen uitvoeren, als dat als een 'een druk op de knop' proces uitgevoerd kan worden? Dan blijft er meer tijd over om de resultaten te interpreteren en om aanvullende 'een druk op de knop' analyses te maken. Zo kun je eenvoudig in minder tijd een veel groter gebied vanuit meerdere invalshoeken analyseren.

Inhoud

 • Uitleg over mogelijkheden met KNIME;
 • Hands-on oefenen met basis analyse stappen;
 • Hands-on oefenen met een voorspellende lineaire regressie analyse;
 • Voorbeelden over data analyse in de praktijk.
 • Bestemd voor

  Iedere financieel professional die met Excel werkt, wel eens gebruik maakt van formules en kan denken in processen (achtereenvolgende stappen).

  ing. Evelien Visser CISA

  Eigenaar van Happy Analytics Evelien Visser

  De cursus vindt plaats in NBA in Amsterdam

  Adres

  NBA A. Vivaldistraat 2-8 Amsterdam Telefoonnummer 020-3010301 Website http://www.nba.nl