Positief leiderschap in de publieke sector

*nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
29 september 2020 - Amersfoort
Tijd
09:30 - 16:15
Prijs
€ 595,00 (leden) / € 695,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Strategie, Ethiek & Fraude, Performance Management
Bestemd voor
Accountants in business, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Fundamental
Publieke Sector
5 pe-uren

RC en EICPC-leden kunnen zich inschrijven voor de ledenprijs.


Een hoog verzuimcijfer, goede medewerkers die vertrekken of vacatures die niet vervuld worden. Steeds vaker vormen HR-uitdagingen ook een financieel risico voor de organisatie. En wat maakt het dat deze percentages in de publieke sector substantieel hoger liggen dan in de private? Wat ligt hieraan ten grondslag? Wat kan een publieke organisatie doen om als werkgever aantrekkelijk te zijn en blijven voor goed personeel? Hoe help je medewerkers gezond en met plezier te werken?

Positieve organisatiepsychologie geeft op dit soort vraagstukken een wetenschappelijk onderbouwd antwoord voor de praktijk.

Doelstelling

In deze masterclass worden ideeën, modellen, tools en werkvormen aangereikt die gaan over intrinsieke motivatie, vitaliteit en bevlogenheid in publieke organisaties.

We gaan aan de slag met praktische werkvormen die je direct kunt toepassen in de eigen praktijk. We reflecteren drie niveaus: welke invloed heb ik op mijn eigen gemotiveerdheid? en als manager op de gemotiveerdheid van mijn team? En welke adviezen kan ik over dit thema geven aan (mede) directieleden?

Inhoud

Tijdens deze masterclass leer je wat positieve organisatiepsychologie is en wat je daarmee kunt in je werk als leidinggevende en sparringpartner van/in de directie We gaan specifiek in op manieren meer intrinsieke motivatie, vitaliteit en bevlogenheid te creëren in je team/organisatie, omdat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit invloed heeft op gezondheid, werkplezier en prestaties. En daarmee ook op verzuim, verloop en je aantrekkelijkheid als werkgever.

Aan de orde komen:

  • Inleiding positieve organisatiepsychologie. Wat is het en waarom is het relevant voor jouw team?
  • Wat maakt medewerkers gemotiveerd? Hoe kan je daarop sturen in een team? (o.a. zelf determinatietheorie van Deci & Ryan)
  • Hoe vergroot je de kans op bevlogenheid en verklein je de kans op burn-out in je team? (o.a. Werkstressoren en energiebronnen-model van Schaufeli en Bakker).
  • Met welke gedrag kan een leidinggevende bijdragen aan enerzijds veiligheid en verbondenheid en anderzijds uitdaging en ondernemerschap? (o.a. G. Kohrieser en K. Cameron)

Voorafgaand aan de masterclass ontvang je een korte voorbereidende opdracht. Je sluit de dag af met een concreet actieplan.

Bestemd voor

Accountants (AA/RA's), (register)controllers (RC's), Certified Public Controllers (CPC's) en andere financiële professionals die werkzaam zijn bij of voor de overheden en organisaties in de (semi-) publieke sector. Deze cursus is ook geschikt voor controlerend accountants, adviseurs en interimmanagers die als financiële professional voor deze sectoren werkzaam zijn

Sabine Mur Sabine Mur

Sabine Mur (organisatiepsycholoog) brengt positieve energie en verbinding in organisaties. Ze is gespecialiseerd in vitaliteit en positief leiderschap. Ze verzorgd training en teamcoaching voor leiders en professionals. Sabine stimuleert groei door te werken met methoden uit de organisatie- en positieve psychologie, zoals waarderend onderzoeken, oplossingsgericht werken, sterke kanten, psychologisch kapitaal en secure base leadership. Ze richt de focus steevast op dat wat energie en vertrouwen geeft.

De cursus vindt plaats in Mercure Hotel Amersfoort Centre in Amersfoort

Adres

Mercure Hotel Amersfoort Centre De Nieuwe Poort 20 Amersfoort Telefoonnummer 0332851000 E-mailadres sc@mhac.nl