Fiscale aansprakelijkheden voor een ondernemer

inleners-, keten- en bestuurdersaansprakelijkheid *nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
27 oktober 2020 - Nieuwegein
Tijd
14:00 - 20:00
Prijs
€ 450,00 (leden) / € 495,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Fiscaal & Juridisch
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Accountancy
5 pe-uren

27 oktober 2020 - Nieuwegein

Op een ondernemer komt veel af. Het begint bij een ondernemer vaak met een idee. Vervolgens wordt een plan opgesteld en wordt de beslissing genomen om van een droom werkelijkheid te maken. Waar de ondernemer is gefocust op de taak om van zijn onderneming een succes te maken, zal zijn adviseur zich vaak bekommeren om één en ander zo goed mogelijk te stroomlijnen met (fiscale) wetgeving.

Echter, bij ondernemen horen risico's, die zich helaas kunnen uiten in een aansprakelijkstelling door de Ontvanger van de Belastingdienst. Vaak gaat het hierbij om substantiële bedragen en niemand zag dit aankomen. En soms raakt het ook het privévermogen van de ondernemer. Het is daarom belangrijk om van tevoren met deze mogelijke aansprakelijkheden bekend te zijn. Tijdens deze cursus lopen we door de bestuurders-, ketenen inlenersaansprakelijkheid heen.

Doelstelling

Wat is het, hoe herkent u het en hoe kunt u het beperken of zelfs geheel voorkomen? Na afloop van deze cursus bent u in staat om al deze vragen te beantwoorden.

Inhoud

  • bestuurdersaansprakelijkheid, ketenaansprakelijkheid, inlenersaansprakelijkheid
  • bescherming van een bestuurder van een BV
  • melding betalingsonmacht
  • storten op een g-rekening
  • vrijwaring
  • disculpatie
  • SNA-certificering (NEN 4400-1 en 4400-2)

Bestemd voor

Accountants werkzaam in het mkb.

mr. Marcel Franssen werkzaam als Ontvangen bij de Belastingdienst en als docent verbonden aan verschillende opleidingsinstituten.

De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in Nieuwegein

Adres

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht Buizerdlaan 10 Nieuwegein Telefoonnummer (030) 608 41 22 E-mailadres sales@fletcherhotelnieuwegein.nl Website https://www.fletcher.nl