Certified Management Accountant (Diploma CMA)

Details

Cursusduur
6 dagen
Datum en locatie
4, 11, 18, 25 september 2020, 2, 9 oktober 2020 - Amsterdam
Tijd
13:30 - 17:30, 13:30 - 17:30, 13:30 - 17:30, 13:30 - 17:30, 13:30 - 17:30, 13:30 - 17:30
Prijs
€ 975,00 (leden) / € 975,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Performance Management, Finance Operations & Reporting, IT & Data
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
24 pe-uren

Aanmelding voor deelname aan de cursus Diploma CMA Part 1 dient uiterlijk 1 september plaats te vinden. Voor de cursus Diploma CMA Part 2 is de uiterste aanmelddatum 1 november. U bent niet verplicht beide onderdelen in hetzelfde academische jaar te volgen. U kunt zich aanmelding door het aanmeldingsformulier voor de cursus Diploma CMA te downloaden en te retourneren naar: cma.sbe@vu.nl. NB: De aanmelding voor de cursussen staat los van de aanmelding voor één van de examens. Een kandidaat dient zich tijdig aan te melden bij het ICMA voor deelname aan één van de twee CMA-examens.

s.

De cursus Diploma Certified Management Accountant (CMA) is vooral bedoeld voor afgestudeerde accountants die zich willen verbreden naar het controllersvak of een overstap willen maken naar een functie in het financieel economisch management. Deze cursus is ook nuttig voor Accountants in Business die een theoretische onderbouwing willen. Als management accountant of controller vervult u een financieel-economische functie en bewaakt de economische levensvatbaarheid van de organisatie.

De cursus Diploma CMA is gericht op de Amerikaanse beroepskwalificatie op het gebied van Management Accounting. Het CMA-examen wordt georganiseerd door het Amerikaanse Institute of Management Accountants (IMA). Bij het succesvol afronden van het examen, komt u in aanmerking voor de CMA titel.

Per 1 januari 2020 stelt IMA nieuwe eisen aan het CMA programma. Deze cursus bereidt u voor op de examens vanaf 2020. Meer informatie over het nieuwe programma kunt u vinden op de website van IMA.

Inhoud

De cursus Diploma CMA bestaat uit twee onderdelen (Part 1 & Part 2). U kunt zich in willekeurige volgorde van het onderdeel inschrijven en na afloop het examen afleggen. Vanwege de ontwikkelingen en de richtlijnen rondom het Corona-virus, is de start van Part 1 op vrijdag 17 april 2020 verschoven naar vrijdag 4 september 2020. Het examen vindt plaats in september/oktober 2020. U kunt ook examen doen in januari/februari of mei juni 2021. Part 2 start op vrijdag 6 november. Beide onderdelen moeten binnen 3 jaar afgerond zijn om het diploma CMA te verkrijgen.

CMA Part 1: Financial Planning, Performance and Analytics

 • Planning, Budgeting and Forecasting
 • Performance Management
 • Cost Management
 • Internal Controls
 • Technology and Analytics
 • External Financial Reporting Decisions
CMA Part 2: Strategic Financial Management
 • Decision Analysis
 • Corporate Finance
 • Financial Statement Analysis
 • Professional and Business Ethics
 • Investment Decisions
 • Risk Management

Bestemd voor

Accountants die zich willen verbreden naar het controllersvak of een overstap willen maken naar een functie in het financieel economisch management. Deze cursus is ook nuttig voor Accountants in Business die een theoretische onderbouwing willen.

drs. Elbert de With Drs.Elbert de With, Programmaleider van de PG Certified Management Accountant en Hoofddocent Management Accounting en Financial Statement Analysis bij deze opleiding

De cursus vindt plaats in NBA in Amsterdam

Adres

NBA A. Vivaldistraat 2-8 Amsterdam Telefoonnummer 020-3010301 Website http://www.nba.nl