Webinar FinOps: Essentiële IT-taal voor financials

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
4 juni 2020 - Online
Tijd
13:30 - 15:30
Prijs
€ 150,00 (leden) / € 200,00 (niet-leden)
Kennisgebied
IT & Data, Online learning
Bestemd voor
Accountants in business, MKB-accountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Fundamental
Finance in business
2 pe-uren

4 juni 2020 - Online

Als RC ontvangt u het ledentarief


Het webinar is interactief van opzet met de ruimte voor eigen inbreng.

Doelstelling

Dit webinar geeft je in korte tijd inzicht in de belangrijkste begrippen in de wereld en taal van IT. Dit is een noodzakelijke bouwsteen om zinvolle financiële analyses, betere investeringsbeslissingen en forecasts te kunnen maken.

Inhoud

IT was ooit een stafafdeling die met een eigen budget in hoge mate standalone hun zaken regelden. Tegenwoordig is IT vaak de kern van vele organisaties terwijl de integratie met verschillende andere functies binnen het bedrijf nog onvoldoende is. Met name de financiële aspecten van IT zijn lastig te doorgronden. Een gesprek met de IT-collega wordt vaak bemoeilijkt doordat deze een 'andere taal' spreekt dan de financial.

Jij bent als finance professional echter wel betrokken bij of verantwoordelijk voor IT-investeringen, IT-forecasts en het analyseren van IT-kosten. Daarom is het van cruciaal belang om een goed begrip van de technische termen te hebben. Dit webinar geeft je in korte tijd inzicht in de belangrijkste begrippen in de wereld en taal van IT.

We behandelen onder andere begrippen als virtualisation, delivery pipeline en cloud.

Bestemd voor

Finance professionals die betrokken of verantwoordelijk zijn voor IT-investeringen en het analyseren van IT-kosten.

Heb je interesse in het verbeteren van de kwaliteit van de IT forecast, dan is dit webinar wellicht interessant: Webinar FinOps:bouw een betrouwbaar IT-kostenmodel.

drs. Vincent Hagedoorn RA Vincent

Vincent Hagedoorn heeft gewerkt bij Ernst & Young Accountants. De afgelopen 5 jaar heeft hij als CFO Global Infrastructure bij ING Bank NV gewerkt. Bij ING heeft Vincent een nieuwe manier van werken ontwikkeld die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het verkrijgen van beter inzicht in IT kosten. Belangrijk uitgangspunt is een gedegen financieel technisch begrip van de waarde van services en diensten te verkrijgen om deze vervolgens aan een kostprijs te verbinden.

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online