Unravel the Financial Supply Chain

Krijg je onderneming meer cashgericht

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
24, 25 september 2020 - Online
Tijd
09:00 - 17:00, 09:00 - 17:00
Prijs
€ 995,00 (leden) / € 1.150,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Performance Management, Online learning
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
10 pe-uren

24, 25 september 2020 - Online

Als RC ontvangt u het ledentarief


Deze business game is een volledig virtuele training. In twee dagen (2x 5 uur (verdeeld over ochtend en middag) ) ga je in real time binnen een fictieve organisatie de werkelijkheid nabootsen. Deze manier van leren is een zeer effectieve methode om kennis en inzicht te vergaren die toepasbaar is op je eigen organisatie.

Dagelijks worden bij organisaties veel beslissingen genomen in de operationele processen. Wat voor invloed hebben deze beslissingen binnen inkoop, productie en verkoop op de winst- en verliesrekening en daarmee op de liquiditeitspositie van de organisatie? Wat gebeurt er als individuen beslissingen maken die onvoldoende op elkaar zijn afgestemd? En die liquiditeitstechnisch juist tegenovergestelde effecten hebben.

Bij de start van de training wordt je in een team geplaatst van vier personen. Samen met je team ga je via een rollenspel proberen om een verlieslijdende organisatie die shampoo produceert weer winstgevend te maken. Door het nabootsen van de werkelijkheid ervaar je de impact van beslissingen in de fysieke supply chain op product beschikbaarheid, klant tevredenheid, werkkapitaal en de financiële positie.

Door dit te ervaren met andere financials ben je naderhand nog beter in staat om in je organisatie de beslissingen te doorgronden bij niet-financials en zodoende de samenwerking in het cash/ liquiditeitsdenken te stimuleren.

Doelstelling

Na deze tweedaagse training begrijp en doorgrond je:

  • Het business model en de Financial Supply Chain van de organisatie;
  • De business issues en besluitvorming vanuit een Working Capital en Supply Chain, Risk en operationeel perspectief;
  • De financiële gevolgen van de beslissingen die in de fysieke Supply Chain worden genomen.

Na deze training pas je de kennis toe in je eigen organisatie. Je hebt handvatten om een analyse van het business model en de financiële Supply Chain van de eigen organisatie te maken. Hierdoor heb je tools om de organisatie nog meer cashgericht te krijgen.

Inhoud

Deze tweedaagse wordt geheel online gegeven. Je wordt begeleid door de docent Joost Bergen.

Na een plenaire introductie word je ingedeeld in één van de teams en ga je samen de fictieve onderneming managen die zich in een verlieslatende situatie bevindt. Elk team bestaat uit vier rollen:

  • Sales
  • Supply Chain en productie
  • Inkoop
  • Finance

Samen met je teamgenoten probeer je de onderneming weer winstgevend te maken waarbij samenwerking/ collaboratie key is. Je onderhandelt met klanten, banken en leveranciers. Je neemt business beslissingen zowel vanuit een financiële supply chain als fysieke supply chain.

Tijdens de training maken we gebruik van de business simulatie van The Cool Connection.

Bestemd voor

Elke professional die de rest van de organisatie meer cash/ liquiditeits gericht wil maken. Zeker in deze tijd is het ook voor niet-financiële professionals enorm relevant om bij elke beslissing het liquiditeits- en werkkapitaal aspect mee te laten wegen.

Joost Bergen

Joost Bergen

Eigenaar en directeur van Cash Dynamics, een advies- en trainingsbureau op het gebied van het liquiditeitsbeheer voor zowel banken als bedrijven met klanten zowel in als buiten Europa. Joost is mede-directeur en docent Finance en Treasury van het EMFC/RC van Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam en hij is co-auteur van het boek "International Cash Management"

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online