Webinar Manage liquiditeiten tijdens disruptie

Loods je organisatie liquidity-wise door de crisis

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
25 augustus 2020 - Online
Tijd
13:30 - 15:30
Prijs
€ 150,00 (leden) / € 200,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie, Performance Management, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, MKB-accountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
2 pe-uren

25 augustus 2020 - Online

Als RC ontvangt u het ledentarief


Wat had ik kunnen doen als organisatie om beter inzicht te hebben in mijn liquiditeiten en wat kan ik nu nog steeds doen? Wat doen mijn Peers en andere organisaties?

Voor elke onderneming, van groot tot klein, is het van belang om een goed begrip te hebben van de huidige en toekomstige liquiditeitspositie. Wat zijn mijn financiële verplichtingen naar mijn leveranciers, personeel en naar mijn financiers. Hoeveel liquiditeit heb ik eigenlijk nodig mocht ik met een vraaguitval te maken krijgen van een paar maanden. Wat is mijn minimale kostenbasis en hoe zeker ben ik dat mijn klanten mij ook werkelijk op tijd betalen.

Al deze vragen hadden we ons zelf moeten stellen en beantwoorden om de huidige situatie het hoofd te bieden. Sterker wat hadden we moeten doen en wat kunnen we nu nog doen om meer inzicht te krijgen in liquiditeiten en haar dynamiek. Liquiditeiten is nu meer King dan ever.

In dit webinar zullen er een aantal inzichten gegeven worden om zelf deze vragen te beantwoorden die op dit moment zo relevant zijn met als doel dat we deze crisis doorkomen. We nemen het perspectief van een internationale opererende ondernemingen en bezien ook wat grote ondernemingen tot nu toe hebben gedaan en waar we als klein bedrijf van kunnen leren.

Doelstelling

Dit webinar geeft je als financial in business inzichten en kapstokken om de cash- & liquiditeitspositie van de onderneming te doorgronden, te managen en risico's beheersbaar te houden. Tenslotte is cash a fact and profit an opinion. Het webinar is praktisch ingestoken en biedt handvatten waar je direct mee aan de slag kunt.

Inhoud

Wat is mijn liquiditeitspositie in a business as usual situatie

  • Wat zou mijn strategische cash buffer moeten zijn om vraaguitval te mitigeren
  • Wat kan ik liquiditeits technisch doen om liquiditeiten vrij te maken
  • Hoe beoordeel ik mijn huidige liquidaties positie - de te verwachten inkomende cash flows

Tijdens het webinar is er gelegenheid om vragen te stellen via de chatfunctie. Een dag voor aanvang ontvang je de link naar het webinar

Bestemd voor

Dit webinar is speciaal ontwikkeld voor financials werkzaam in klein en middel grote bedrijven met een internationale supply chain die te maken hebben met beheer en optimalisatie van liquide middelen en het werkkapitaal van de ondernemingen.

Let op: je hebt een laptop, PC of tablet nodig met (ingebouwde) microfoon en (liefst) camera. Vanzelfsprekend is een goede internetverbinding van belang.

Joost Bergen

Joost Bergen

Eigenaar en directeur van Cash Dynamics, een advies- en trainingsbureau op het gebied van het liquiditeitsbeheer voor zowel banken als bedrijven met klanten zowel in als buiten Europa. Joost is mede-directeur en docent Finance en Treasury van het EMFC/RC van Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam en hij is co-auteur van het boek "International Cash Management"

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online