Zeg wat je ziet’ Het communiceren van signalen

Voor trainees aan de praktijkopleiding

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
6 oktober 2020 - Online ( Is vol)
Tijd
09:00 - 18:30
Prijs
€ 465,00 (leden) / € 465,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Online learning
Bestemd voor
Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Accountancy

6 oktober 2020 - Online ( Is vol)

Deze cursus is helaas vol. Kies een andere datum of geef u op voor de wachtlijst.

Na de verplichte training de 'Professioneel kritische instelling' in 2012-2013 heeft de BA voor 2014-2015 de training 'Zeg wat je ziet' verplicht gesteld. Trainees aan de praktijkopleiding tot AA en RA (oude stijl) zijn verplicht deze training te volgen.

Aanleiding voor de training 'Zeg wat je ziet' is de bewustwording rond het thema 'professioneel kritische instelling'. Behalve bewustwording, geven goede beïnvloedings- en communicatieve vaardigheden een positieve impuls aan een professioneel-kritische houding. Dit bleek zowel uit rapportages van de Autoriteit Financiële Markten en de Raad voor Toezicht alsook uit interviews met accountants.

Doelstelling

De training 'Zeg wat je ziet' beoogt de communicatieve vaardigheden van de accountant, noodzakelijk voor de verschillende fasen in het samenstel- of controleproces, te vergroten. De training richt zich op twee aspecten: de mondelinge communicatieve vaardigheden en de professionele zelfverzekerde) houding van de accountant.

Dat betekent:

  • U kunt adequaat invloed uitoefenen in een gesprek om uw boodschap duidelijk over te brengen en informatie te achterhalen.
  • In gesprekken met opdrachtgevers en collega's zet u 'stevig' in op de inhoud en heeft u tegelijkertijd 'hart' voor de relatie.
  • U kunt een slecht-nieuwsgesprek zodanig voeren dat u in gesprek blijft met uw opdrachtgever of collega.

Inhoud

De training richt zich op communicatieve situaties tijdens het samenstel- en/of controleproces die als lastig worden ervaren. Deze situaties zijn ontleend aan de samenstel- en controlepraktijk en aan de praktijk van internal audit en overheidsaccountancy, afhankelijk van uw werkveld.

De training start met een korte assessment dat inzicht geeft in uw communicatiestijl. Samen met de gedragstrainer bepaalt u welke gespreks- en beïnvloedingstechnieken extra aandacht behoeven. Aan de hand van een aantal cases gaat u aan de slag met lastige communicatieve situaties tijdens het samenstel- en controleproces. Deze situaties bespreekt u met elkaar en u relateert deze aan uw eigen praktijk. De training is doorspekt met korte filmpjes met voorbeeldgesprekken en handige tips om gesprekken effectief te voeren. In het tweede deel van de training oefent u de opgedane kennis met de trainingsacteur.

Bestemd voor

Trainees in de praktijkopleiding tot AA en RA.

Remko Hendrikse

partner bij HRD Group, als organisatiesocioloog werkzaam als consultant, trainer en coach.idt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Hij is expert op het gebied van het ontwikkelen en implementeren van blended learning oplossingen. Creativiteit en betrokkenheid zijn kenmerkend voor zijn aanpak, waar nodig confronterend en provocatief.De afgelopen jaren heeft hij veel ervaring in de financiële dienstverlening opgedaan met het ontwikkelen van adviseurs en management. Zijn kracht ligt bij de integratie van kennis en gedrag, waarbij de dagelijkse praktijk en de toepasbaarheid het uitgangspunt is.

is.

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online