Webinar Werkkapitaal & liquiditeit tijdens crisis

Loods je organisatie door de crisis

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
7 oktober 2020 - Online
Tijd
09:30 - 11:30
Prijs
€ 150,00 (leden) / € 200,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie, Performance Management, Online learning
Bestemd voor
Accountants in business, MKB-accountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
2 pe-uren

7 oktober 2020 - Online

Als RC ontvangt u het ledentarief


Wat kan ik doen als organisatie om beter inzicht te hebben in mijn werkkapitaal? Wat doen mijn collega's bij andere organisaties?

Voor elke onderneming, van groot tot klein, is het van belang om een goed begrip te hebben van de huidige en toekomstige werkkapitaal- en liquiditeitspositie. Wat zijn mijn financiële verplichtingen naar mijn leveranciers, personeel en naar mijn financiers? Hoeveel kapitaal heb ik eigenlijk nodig mocht ik met een vraaguitval te maken krijgen van een paar maanden? Wat is mijn minimale kostenbasis en hoe zeker ben ik dat mijn klanten mij ook werkelijk op tijd betalen, niet alleen vandaag maar ook morgen?

Al deze vragen moeten we onszelf stellen en beantwoorden om de huidige situatie het hoofd te bieden. Sterker: wat hadden we moeten doen en wat kunnen we nu nog doen om meer inzicht te krijgen in ons werkkapitaal en haar dynamiek. Cash is nu meer King dan ooit.

In dit webinar zullen er een aantal inzichten gegeven worden die op dit moment zo relevant zijn met als doel om je organisatie werkkapitaal-technisch robuuster te maken.

Doelstelling

Dit webinar geeft je als financial in business inzichten en kapstokken om de werkkapitaal- en liquiditeitspositie van de onderneming te doorgronden, te managen en risico's beheersbaar te houden. Tenslotte is Cash a fact and Profit an opinion. Het webinar is praktisch ingestoken en biedt handvatten waar je direct mee aan de slag kunt.

Inhoud

  • Wat is mijn werkkapitaal- en liquiditeitspositie in een business as usual situatie
  • Welke variabelen (strategisch en operationeel) kan ik beïnvloeden
  • Wat zou mijn strategische cash buffer moeten zijn om vraaguitval te mitigeren
  • Wat kan ik operationeel doen om werkkapitaal te optimaliseren en risico te minimaliseren
  • Hoe beoordeel ik mijn huidige liquidaties positie - de te verwachten inkomende cash flows

Tijdens het webinar is er gelegenheid om vragen te stellen alsof we in dezelfde ruimte aanwezig zijn. Daarom is het aantal deelnemers beperkt tot 14.

Bestemd voor

Dit webinar is speciaal ontwikkeld voor financials werkzaam in klein- en middelgrote bedrijven met een internationale supply chain die te maken hebben met beheer en optimalisatie van liquide middelen en het werkkapitaal van de ondernemingen.

Joost Bergen

Joost Bergen

Eigenaar en directeur van Cash Dynamics, een advies- en trainingsbureau op het gebied van het liquiditeitsbeheer voor zowel banken als bedrijven met klanten zowel in als buiten Europa. Joost is mede-directeur en docent Finance en Treasury van het EMFC/RC van Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam en hij is co-auteur van het boek "International Cash Management"

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online