Webinar COBIT 2019

Hoe staan we er voor met onze IT?

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
26 oktober 2020 - Online
Tijd
13:30 - 16:30
Prijs
€ 225,00 (leden) / € 275,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Governance, Risk & Compliance, IT & Data, Online learning
Bestemd voor
Accountants in business, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers, Auditor
Niveau
Advanced
Finance in business
3 pe-uren

26 oktober 2020 - Online

Als RC betaalt u het ledentarief


COBIT2019 is een uitgebreid instrument voor de beheersing van IT. Een robuust en pragmatisch model, ook goed bruikbaar voor management en niet-IT-ers. Processen, management controls, capability /volwassenheids-indicatie, RACI en managementinformatie zijn bijeen geplaatst in één overzichtelijk handboek.

IT Governance: met de toegenomen belangstelling voor en noodzaak van IT Governance wordt het steeds belangrijker om het niveau hiervan in één oogopslag inzichtelijk te maken aan bestuur, RvC en toezichthouders. Maar natuurlijk wil je ook zelf risico's en verbetermogelijkheden kunnen identificeren!

Een manier om dit te doen is door het inzetten van COBIT, een internationaal erkend en algemeen geaccepteerd holistisch IT Governance raamwerk. Dit raamwerk objectiveert waarnemingen, en geeft inzicht in de volwassenheid van processen en in mogelijke verbeteracties. Het wordt als good practice aanbevolen door De Nederlandsche Bank en de Algemene Rekenkamer. Door met dit raamwerk een rapportage te creëren over de informatievoorziening en daarvoor ingerichte bedrijfsprocessen, ontstaat een effectief communicatiemiddel. Het gesprek wordt daarmee gericht op de meest relevante zaken, die in het kader van IT Governance aan de orde moeten komen.

Hoe staan we er voor met onze IT? Doen we juiste dingen? Doen we de dingen goed? Realiseren we de baten?

Doelstelling

Na dit interactieve webinar heb je inzicht in de waarde en het gebruik van het COBIT raamwerk voor het beheersen van en compact rapporteren over de beheersing van de informatievoorziening. Je hebt geoefend met de analyse van een relevante management control.

Inhoud

Voorafgaand aan dit webinar wordt het naslagwerk over het framework verstrekt met een eenvoudige huiswerkopdracht. Hierbij word je aangemoedigd kennis te nemen van het raamwerk aan de hand van een proces waarmee je vertrouwd bent. Deze voorbereiding kost ongeveer één uur.

Tijdens de online training gaan we in op:

 • Korte inleiding IT Governance;
 • Oefeningen met het materiaal, onder andere procesverkenning, volwassenheidsbepaling, actielijst voor pad naar ambitieniveau.
 • Bestemd voor

  CFO's, controllers en financieel professionals die betrokken zijn bij de beheersing van de IT in hun organisatie en de rapportage hierover aan stakeholders.

  Let op: je hebt een laptop of PC nodig met (ingebouwde) microfoon en liefst ook camera. Omdat je tijdens het webinar ook aan de slag gaat met oefeningen, is het aan te raden om een tweede scherm te hebben, bijvoorbeeld een extra monitor of een ipad.

  drs. Job Stierman RE CGEIT EMoC CISM

  is freelance auditor, GRC officer, specialist Informatiebeveiliging en interim CIO

  drs. Bauk van der Valk MSc CISM

  Bauk is arbeids-en organisatiepsycholoog en CObIT expert

  De cursus vindt plaats in E-learning in Online

  Adres

  E-learning 0 Online