Webinar Maak scenario's in Excel modellen

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
27 oktober 2020 - Online
Tijd
13:30 - 14:30
Prijs
€ 75,00 (leden) / € 100,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Performance Management, Finance Operations & Reporting, Online learning
Bestemd voor
Accountants in business, MKB-accountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
1 pe-uren

27 oktober 2020 - Online

Als RC ontvangt u het ledentarief


Financiële modellen tonen de projectie van winst- en verliesrekening, balans, kasstroomoverzicht en kengetallen zoals marges, indicatoren betreffende liquiditeit, solvabiliteit en rendement. De uitkomsten worden bepaald door de veronderstellingen die gebruikt zijn. Het kan wenselijk zijn om naast de uitkomsten van de basisveronderstellingen ook de uitkomsten van verschillende scenario's te zien.

Tijdens dit korte webinar leer je om slim gebruik te maken van zogenaamde dummy variabelen in combinatie met 'gegevens tabellen', waardoor je de kerncijfers op basis van meerdere scenario's in één overzicht in beeld hebt. Hierdoor kun je de veranderingen per scenario afzetten tegen het basis scenario en wordt de gevoeligheid van modeluitkomsten voor veranderingen in veronderstellingen duidelijk.

Doelstelling

Na afloop van deze cursus ben je in staat om op een slimme manier scenario's te maken in financiële Excel modelleren.

Inhoud

Het programma is als volgt opgebouwd:

  • Het model dat als basis dient voor deze de training, wordt met de deelnemers besproken;
  • Deelnemers gaan samen met de docent aan de slag:
    o Het kiezen van de belangrijkste variabelen waarop scenario's worden doorgerekend;
    o Het aanbrengen van dummy variabelen. Deze variabelen hebben geen invloed op de uitkomsten van het basisscenario en worden slechts gebruikt bij de scenario analyse;
    o Het creëren van gegevenstabellen welke een overzicht geven van de uitkomsten van alle scenario's.

Dit webinar is interactief van opzet en daarom is het aantal deelnemers gelimiteerd op 10 personen.

Tijdens dit webinar gebruiken we het model uit Financieel modelleren in Excel. Het is daarom een vereiste om dit webinar eerst te hebben gevolgd, voorafgaand aan deze verdiepingstraining.

Bestemd voor

Dit webinar is ontwikkeld voor finance professionals die het webinar 'financieel modelleren in Excel' hebben gevolgd en die slimme scenario's in hun modellen willen integreren.

Let op: je hebt een laptop of PC nodig met (ingebouwde) microfoon en camera. Vanzelfsprekend is een goede internetverbinding van belang. Omdat je tijdens het webinar ook aan de slag gaat met Excel, is het aan te raden om een tweede scherm te hebben, bijvoorbeeld een extra monitor of een ipad.

drs. Frans van Laar

Frans van LaarFrans van Laar heeft 18 jaar ervaring in de financiële sector. Hij is aandelenanalist, investor relations manager en directeur equity research geweest. Frans is sinds 2006 actief als trainer op het gebied van financieel management, waardebepaling van ondernemingen, strategie en bank risico management. Daarnaast adviseert hij MKB-ondernemingen op het gebied van financieel inzicht, waardebepaling en haalbaarheidsanalyses van investeringsplannen.

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online