Non-financial reporting voor financials

Vernieuwend rapporteren over MVO / ESG

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
10 november 2020 - Utrecht
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs
€ 495,00 (leden) / € 550,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance Operations & Reporting
Bestemd voor
Accountants in business, Overheidsaccountants, Controllers
Niveau
Fundamental
Finance in business
6 pe-uren

10 november 2020 - Utrecht

Als RC ontvangt u het ledentarief


Steeds meer organisaties zijn er van overtuigd dat er meer nodig is dan alleen financiële rapportages en zijn op zoek naar hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. En de maatschappij verwacht dat ook steeds meer. Sterker nog: een organisatie loopt mogelijk compliance risico's als hier geen rekening mee wordt gehouden!

Aan financials wordt gevraagd hierover te rapporteren en aan te geven hoe de organisatie kan verbeteren op dit onderwerp. Maar waar begin je? Het wemelt van de begrippen, richtlijnen en frameworks. Wat betekenen ze en hoe je kun ze inzetten? En hoe vertaal je een wens om meer maatschappelijk relevant te zijn naar concrete rapportages, verbetervoorstellen en een goede dialoog in de organisatie?

Doelstelling

In deze cursus leer je het MVO speelveld kennen en hoe je kunt identificeren wat relevante onderwerpen zijn waarover moet worden gerapporteerd. Je leert welke stappen je kunt nemen en wie je daarbij binnen én buiten de organisatie dient te betrekken om risico's te verminderen om zodoende een grotere bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Inhoud

MVO is niet nieuw. Alleen krijgt het steeds meer een andere betekenis. Wij nemen je mee in het speelveld zodat je kunt bepalen wat voor jou relevant is. Maar ook hoe je het praktisch kunt toepassen. In de training gaan we uitgebreid aan de slag met een materialiteitsanalyse. Hiermee leer en bepaal je welke duurzame en sociale issues en onderwerpen aanzienlijke impact kunnen hebben op de bedrijfsvoering van de organisatie, zowel vanuit het perspectief van de eigen organisatie als dat van externe stakeholders. We staan verder stil bij verschillende vormen van rapportages en welke het meest geschikt is in welke situatie. Daarbij geven we ook concrete tips & trics hoe je rapportages volgens de nieuwste inzichten kunt ontwerpen.

Rapporteren gaat vooral ook over verbeteren. Dat vraagt dat personen in organisaties geïnformeerde beslissingen nemen om risico's te verminderen en een grotere maatschappelijke bijdrage te leveren. In deze cursus leer je daarom ook hoe je de inzichten uit rapportages en analyses helder kunt overbrengen bij de doelgroepen.

Bestemd voor

Je bent als financial (controller, accountant in business, cfo) werkzaam bij een middelgrote organisatie en wilt verder dan financial control; je wilt vanuit je vakgebied bijdragen aan een duurzame samenleving. Deze training is ook geschikt als je bij gemeente, provincie, ZBO werkt.

drs. Erwin Jonkeren adviseur bij Decido

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Utrecht in Utrecht

Adres

Van der Valk Hotel Utrecht Winthontlaan 4 -6 Utrecht Telefoonnummer (030) 800 08 00 E-mailadres Sales@utrecht.valk.nl