Next Level Storytelling voor pakkende communicatie

Gebruik Storytelling als een professional *nieuw*

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
10, 19 november 2020, 10 december 2020 - Utrecht
Tijd
10:00 - 11:45, 10:00 - 11:45, 13:30 - 17:30
Prijs
€ 650,00 (leden) / € 725,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, MKB-accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
7 pe-uren

10, 19 november 2020, 10 december 2020 - Utrecht

Als RC ontvangt u het ledentarief


Als financial weet je hoe belangrijk het is om het verhaal achter de cijfers te brengen. Daarom heb je al eens een storytelling-training gevolgd of ben je zelf begonnen met verhalen in je presentaties en gesprekken. Wil je je verder bekwamen in storytelling? Dan is Storytelling Next Level de uitgelezen manier. Je leert van een rasechte storyteller hoe je je verhaal als een pro opbouwt en vertelt. Je publiek zal het zich nog lang herinneren!

Doelstelling

Na afloop van de training heb je het volgende bereikt:

  • Je weet tientallen manieren om je verhalen te vinden en te linken aan je boodschap
  • Je kunt de criteria toepassen om de beste verhalen te selecteren
  • Je maakt je verhalen boeiender met de 6 verhaalversterkers
  • Je hebt geoefend met het uitschrijven van je verhaal (en kreeg persoonlijke feedback)
  • Je hebt meer ervaring opgedaan met het vertellen en bent zelfverzekerder
  • Je vertelt relevante verhalen met een professionele uitstraling en blijvende impact

Inhoud

De training bestaat uit 4 blokken: twee webinars, een opdracht, en de praktijkworkshop.

Deel 1: Verhalen VINDEN (webinar)

Nog even de storytelling-theorie ophalen, en dan op zoek naar een goed verhaal. Van te voren heb je nagedacht over de boodschap die je wilt brengen. Je hoort extra manieren en criteria om een passend verhaal te vinden, en die gebruik je direct in dit webinar. Het lukt lang niet altijd om gelijk een verhaal op te duiken. Geeft niets, je heb genoeg tijd vóór het volgende webinar. En als je hulp nodig hebt of even wilt sparren: de trainer staat voor je klaar (e-mail of telefoon).

Deel 2: Verhaalversterkers (webinar)

Hollywood weet als geen ander hoe je een verhaal opbouwt en welke elementen je er in moet stoppen om het publiek een film lang geboeid te houden. Wij gaan die verhaalversterkers gebruiken in onze zakelijke verhalen. Ook dit webinar is interactief: gezamenlijk gaan we de nieuwe technieken op een verhaal uitproberen, zodat je ziet hoe het werkt.

Beide webinars duren 90 minuten.

Deel 3: opdracht

Je hebt nu een passend verhaal bij je boodschap, en je weet hoe je 'm versterkt. In de komende drie weken schrijf je je (korte) verhaal uit op je zolderkamer. De trainer houdt contact met je en helpt met zachte duwtjes in de rug, adviezen of antwoord op je vragen.

Deel 4: praktijkworkshop

We komen met alle deelnemers bij elkaar om ervaringen te delen en je verhaal te vertellen. Langzaam wordt opgebouwd naar een generale repetitie. Daarbij krijg je volop feedback,expert-verteltips en doe-dit-stukje-nog-eens-opdrachten om op top-niveau te vertellen. De focus zal liggen op inleving, emotie en contact maken. Ook verbeter je met dialogen, stepping-in/stepping-out, podiumgebruik, gebaren en stemvariatie. Tenslotte kijken we wat je moet doen om zeker te zijn dat je publiek de zakelijke boodschap begrijpt en voelt.Na afloop ben je klaar om op de zaak echte impact te maken.

Bestemd voor

Deze training is bestemd voor accountants, controllers en overige financials die zich verder willen bekwamen in het boeiend brengen van koude cijfers of een belangrijke boodschap.

Je hebt al eerder een storytelling-workshop gevolgd of geëxperimenteerd met storytelling.

Erik Mathlener Erik MathelerErik heeft meer dan 20 jaar gewerkt als projectmanager en consultant. In die rol heeft hij veel met klanten gesproken, presentaties gegeven en trainingen verzorgd. Tot hij "besmet" raakte met het Storytelling-virus. Sindsdien gebruikt hij dit geweldige instrument in presentaties op congressen en bedrijfsbijeenkomsten, en leert hij het anderen in workshops en trainingen. Erik is auteur van het praktische boek "Storytelling in drie bedrijven" en mede-oprichter van het Storytelling Gilde

us. Sindsdien gebruikt hij dit geweldige instrument in presentaties op congressen en bedrijfsbijeenkomsten, en leert hij het anderen in workshops en trainingen. Erik is auteur van het praktische boek "Storytelling in drie bedrijven" en mede-oprichter van het Storytelling Gilde

Gilde

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Utrecht in Utrecht

Adres

Van der Valk Hotel Utrecht Winthontlaan 4 -6 Utrecht Telefoonnummer (030) 800 08 00 E-mailadres Sales@utrecht.valk.nl