Risicomanagement in de publieke sector

Trends en actualiteiten

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
15 december 2020 - Nieuwegein ( Is vol)
Tijd
13:00 - 18:30
Prijs
€ 495,00 (leden) / € 555,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Governance, Risk & Compliance
Bestemd voor
Accountants in business, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Publieke Sector
5 pe-uren
Deze cursus is helaas vol. Kies een andere datum of geef u op voor de wachtlijst.

RC en EICPC-leden kunnen zich inschrijven voor de ledenprijs.

Lees hier het interview met Robert 't Hart


Er wordt veel flexibiliteit verwacht van organisaties in de publieke sector. En tegelijkertijd worden er allerlei kaders en regels neergezet binnen steeds complexere governance en risicomanagement structuren. Welke ruimte is er en welke ruimte kan de financial zelf creëren?

Tijdens de cursus gaan wij in op vraagstukken die nu en morgen spelen. Hoe lever je als financial public value? Hoe krijg je de risk houding van jouw organisatie in beeld en hoe kun je daar invloed op uitoefenen? Hoe adviseer je jouw organisatie over komende veranderingen in de samenleving en de bijkomende onzekerheden?

Doelstelling

Na afloop ben je op de hoogte van de trends en ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement in de publieke sector. We spreken met elkaar o.a. over de three lines of defense, governance codes, risk houding, risico regelreflex, wet- en regelgeving en digitalisering. Daarnaast krijg je ideeën en handvatten aangereikt om in de eigen risicostructuur ruimte te creëren.

Inhoud

We gaan aan de slag met recente casuïstiek en risicomanagement vraagstukken uit het publieke domein. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • rechtmatigheid en in control
  • volwassenheid bedrijfsvoering
  • best practice model rechtmatigheid
  • ontwikkelingen aangaande de rechtmatigheidsverantwoording, ICS
  • risicosturing BIO en cyber risks
  • de nieuwe coso en koppeling strategie, sturing en risk
  • netwerk governance
  • AO/IB en VIC/IAF vastleggingen

Bestemd voor

Controllers, intern en overheidsaccountants, accountants in business en andere financieel-economische professionals werkzaam in/voor de (semi-) publieke sector. Basis kennis van risicomanagement is een pré.

Deelnemer drs. Darianella Bernadina-Sambo RA Businesss Controller gemeente Schiedam over de cursus: "Veel tips om riskmanagement laagdrempelig en integraal te maken binnen een organisatie."

Robert 't Hart Robert is directeur van Naris en Naris Risk Academy. Daarnaast is hij docent risicomanagement o.a. aan de Universiteit Twente. Robert is ooit begonnen met risicomanagement vanuit de governance gedachte. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met resultaatgericht risicomanagement door de koppeling te leggen met de sturingsfilosofie van organisaties.

De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in Nieuwegein

Adres

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht Buizerdlaan 10 Nieuwegein Telefoonnummer (030) 608 41 22 E-mailadres sales@fletcherhotelnieuwegein.nl Website https://www.fletcher.nl