Advanced fast & quality close

Versnel, verbeter rapportages en afsluitingsproces

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
18 december 2020 - Wijchen
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs
€ 595,00 (leden) / € 695,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance Operations & Reporting
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
6 pe-uren

18 december 2020 - Wijchen

Als RC betaalt u het ledentarief.


Heeft u ook te weinig tijd voor analyse, advies en anticipatie bij het terugkerende proces van maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen? En dit terwijl de veranderende informatiebehoefte van uw aandeelhouders, management en bestuur vereist dat u 'dicht op de cijfers zit'. Hoe zorgt u ervoor dat u sneller vitale data beschikbaar hebt en deze adequaat kunt vertalen naar de waarheid achter deze cijfers? Met andere woorden, hoe verbetert en versnelt u uw financiële rapportage en afsluitingsproces?

Doelstelling

In uw functie bent u vooral bezig met financiële rapportage en consolidatie. U heeft behoefte aan versnelling en verdieping. Na afloop van deze cursus kunt u closing processen optimaliseren zodat verantwoordingsinformatie eerder beschikbaar is. U krijgt inzicht in hoe u structureel meer tijd creëert voor kwalitatieve analyses en beter invulling geeft aan uw rol als business partner.

Inhoud

 • beoordelen informatiebehoefte
 • de fast close-methode, met aandacht voor:
  - management & organisatie
  - ICT en datastructuur
  - mensen & cultuur
  - processen & diensten
 • lean closing proces
 • brondata naar efficiënt naar rapporteren
 • financial management reporting
 • quick wins en belangrijke verbeterpunten

Bestemd voor

Concern controllers, (financial) controllers, reporting & consolidation managers en andere financiële professionals die hun bestaande fast closing processen willen verbeteren.

Bent u op zoek naar vooral een oriëntatie op fast closing, dan raden we u aan de fundamental cursus 'Fast closing en toch effectief rapporteren' te volgen

drs. Jan de Kroon

Jan de Kroon

Jan de Kroon is financieel-bedrijfskundig organisatie-adviseur en oprichter van Improfin. Hij houdt zich bezig met het ontwikkelen van financiële functies en financiële professionals. Jan is inhoudelijk en organisatorisch sparring-partner op directieniveau van uiteenlopende organisaties in profit en non-profit. Zijn stijl is plezierig confronterend en hij zet je aan het denken.

De cursus vindt plaats in Golfclub de Berendonck in Wijchen

Adres

Golfclub de Berendonck Weg door de Berendonck 40 Wijchen