Webinar 1-2-3 NOW en Corona

Over de inhoud van de NOW-regeling(en) en andere Corona maatregelen

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
27 november 2020 - Online
Tijd
09:30 - 11:30
Prijs
€ 150,00 (leden) / € 200,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Fiscaal & Juridisch, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Accountancy
2 pe-uren

27 november 2020 - Online

In dit webinar wordt u geïnformeerd over de inhoudelijke bepalingen - en praktische vertalingen daarvan - van de NOW-regelingen 1, 2 en 3. De inhoudelijke bepalingen vormen de kern van de aanvraag tot vaststelling. Bent u klaar om de vraag van uw cliënten te beantwoorden - ongeacht of zij een formeel accountantsproduct bij deze aanvraag tot vaststelling nodig hebben Í als zij wel uw hulp inroepen?

Vanaf woensdag 7 oktober is het waarschijnlijk mogelijk om de aanvraag tot vaststelling van de NOW-1 regeling in te dienen. Een aantal van uw cliënten zal die dag al - samen met u - aan het werk willen om het restant van de subsidie snel te kunnen verkrijgen. Andere cliënten hebben behoefte aan hulp bij het invullen van de aanvraag tot vaststelling, zonder verklaring. Met welke uitgangspunten en bepalingen die in de NOW-regelingen staan moet u dan rekening houden en hoe kunt u die bepalingen interpreteren. Dat is waar het om gaat in dit praktische webinar.

Daarnaast gaan wij uitgebreid in op de andere Corona-maatregelen zoals de Corona Reserve, de TOGS/TVL, het betalingsuitstel, enzovoorts. Hoe zien deze regelingen er uit en hoe verwerk je die in de aangifte? Welke verklaringen heb je nodig in geval van uitstel van betaling? Klopt het dat de TOGS/TVL vrijgesteld is, maar dat u deze toch mee moet rekenen als omzet voor de NOW-regelingen?

Doelstelling

Na afloop bent u bekend met de hoofdlijnen van de voor een accountant relevante aspecten van de inhoud van de NOW-regelingen met de nadruk op NOW-1 om ondersteuning bij het invullen van de aanvraag tot vaststelling te kunnen bieden en de formele accountantsproducten ook inhoudelijk juist te kunnen afgeven.

Daarnaast weet u welke verklaringen nodig zijn bij het uitstel van betaling, bent u op de hoogte van de Corona Reserve en bent u bekend met de invloed van de andere Corona-regelingen op de NOW

Inhoud

Tijdens de cursus wordt het volgende behandeld:

 • Introductie
 • Opbouw van de Tijdelijke noodmaatregelen
 • De formele eisen
 • De materiële eisen algemeen
 • Bepalingen over de omzet (definitie, onderhanden projecten, meetperiode, daling en samenloop van steunmaatregelen)
 • Bepalingen over de loonsom (wat is loon, maximale loon, aangifteperiode, meetperiode en loonheffingennummer)
 • Bepalingen over een groep van ondernemingen en de invloed daarvan
 • De overige aspecten
 • Het formulier Aanvraag tot vaststelling met de elementen ervan
 • De aanpassingen in NOW-2 en NOW-3
 • Wilt u meer weten over de accountantsproducten bij de NOW? Kijk dan bij de cursus De NOW Verantwoord - Assurance of De NOW Verantwoord - Samenstellen.

  Bestemd voor

  Accountants die de aanvraag en/of de aanvraag tot vaststelling van de NOW-1 regeling begeleiden (en/of bij de NOW-2 en NOW-3 betrokken zijn als adviseur). Naast accountants zijn ook collega's uit de accountancy welkom: denk aan belastingadviseurs die Derdenverklaringen afgeven binnen een accountantspraktijk.

  mr. Heleen Elbert fiscaal-jurist en voormalig belastinginspecteur. Heleen is werkzaam als zelfstandig belastingadviseur en is promovenda Autobelastingen verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

  De cursus vindt plaats in E-learning in Online

  Adres

  E-learning 0 Online