Webinar Financieel modelleren in Excel

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
15 december 2020 - Online
Tijd
14:00 - 16:00
Prijs
€ 150,00 (leden) / € 200,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Performance Management, Finance Operations & Reporting, Online learning
Bestemd voor
Accountants in business, MKB-accountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Fundamental
Finance in business
2 pe-uren

15 december 2020 - Online

Als RC ontvangt u het ledentarief


Financiële modellen stellen je in staat meerjarige projecties te maken van een onderneming. Gegeven een reeks aannames projecteert het model de toekomstige financiële prestaties van een onderneming en geeft het onmiddellijk inzicht in de verwachte ontwikkeling van de winst, marges, liquiditeit, solvabiliteit, rendementen en kasstromen.

Doelstelling

Na afloop van dit webinar ben je in staat een consistent financieel model in Excel te maken met financiële projecties gebaseerd op je toekomstvisie.

Inhoud

Het programma is als volgt opgebouwd:

  • Het model dat als basis dient voor deze training, wordt met de deelnemers besproken;
  • Deelnemers gaan aan de slag met de berekening van historische kengetallen, zoals marges, werkkapitaal indicatoren, solvabiliteit en rendement;
  • Samen met de deelnemers wordt middels de indirecte methode het kasstroomoverzicht afgeleid uit de balans en winst- en verliesrekening;
  • De deelnemers gaan financiële projecties maken gebaseerd op veronderstellingen.

Dit webinar is interactief van opzet en daarom is het aantal deelnemers gelimiteerd op 10 personen. Je ontvangt vóór aanvang van het webinar een Excel sheet met daarin de basis van het financiële model en je gaat daar onder begeleiding van de docent mee aan de slag.

Bestemd voor

Dit webinar is ontwikkeld voor finance professionals die hun vaardigheden op het gebied van financieel modelleren willen verbeteren.

Een verdieping op dit webinar is het Webinar - Scenario's maken in financiële Excel modellen. Daar wordt het model van dit webinar gebruikt als basis. Je leert in één uur hoe je hier slimme scenario's mee maakt.

Let op: je hebt een laptop of PC nodig met (ingebouwde) microfoon en camera. Vanzelfsprekend is een goede internetverbinding van belang. Omdat je tijdens het webinar ook aan de slag gaat met Excel, is het aan te raden om een tweede scherm te hebben, bijvoorbeeld een extra monitor of een ipad.

drs. Frans van Laar

Frans van LaarFrans van Laar heeft 18 jaar ervaring in de financiële sector. Hij is aandelenanalist, investor relations manager en directeur equity research geweest. Frans is sinds 2006 actief als trainer op het gebied van financieel management, waardebepaling van ondernemingen, strategie en bank risico management. Daarnaast adviseert hij MKB-ondernemingen op het gebied van financieel inzicht, waardebepaling en haalbaarheidsanalyses van investeringsplannen.

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online