Webinar Praktijkdag controlestandaarden

*nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
8 december 2020 - Online
Tijd
09:00 - 12:00
Prijs
€ 490,00 (leden) / € 520,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Audit & Assurance, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
6 pe-uren

8 december 2020 - Online

Niet alleen de (aankomende) wijzigingen van de NV COS worden besproken, ook verdiepen we een aantal controle aspecten. Een dag met korte en krachtige sessies van één uur om vaktechnisch scherp te blijven.

De bijdragen worden verzorgd door ervaren inhoudsdeskundige collega's op het gebied van assurance, zowel binnen de openbare (mkb) praktijk alsook vanuit intern audit perspectief. Theorie en praktijk zijn daarbij verweven tot een optimaal praktijkgerichte bijdragen. Naast een introductie zorgt de docent ook voor het delen van inzichten en ervaringen. De gehele dag staat in het teken van controle standaarden. Zowel standaarden die gewijzigd zijn of die gewijzigd worden maar juist ook onderwerpen uit het controle proces die weer eens extra opgefrist mogen worden. De ideale manier om vaktechnisch up-to-date en scherp te blijven.

Doelstelling

Na afloop kent u de gewijzigde en de te wijzigen controlestandaarden en weet u hoe u deze standaarden toepast binnen uw audit werkzaamheden. Ook verscherpen we uw kennis en inzichten op een aantal controle onderwerpen die in de praktijk tot vragen of discussie leiden. De bagage van deze dag draagt bij aan verdere verhoging van de controle kwaliteit.

Inhoud

Bij de keuze van de (deel)onderwerpen wordt aangesloten bij de planning van de NBA van gewijzigde of aanvullende wet- en regelgeving. Het betreft een interactieve dag waarin u wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en waarin ook uw ervaringen en zichten worden gevraagd om zo te kunnen leren van elkaars inzichten en ervaringen.

Het programma dit jaar bestaat uit twee blokken;

09.00 - 11.45    Steekproeven Í Sytze de Swart
14.00 - 16.45    Leo Straathof

Ontwikkelingen omtrent MCA en CTA
Risicoanalyse - NVCOS 315
Data analyse - NBA-handreiking 1141
Fraude casus in relatie tot diverse controle standaarden

Bestemd voor

Accountants werkzaam binnen het (openbare of interne) controle domein. Ook andere collega's werkzaam binnen dit domein zijn van harte welkom.

drs. Sytze de Swart RA AA Sytze de ZwartSytze de Swart heeft ruime ervaring als accountant en adviseert al vele jaren ondernemers. Ook is hij een zeer ervaren docent.
Leo Straathof RA

Leo Straathofvoormalig partner KMPG Accountants, docent post master opleiding financial auditing Universiteit van Tilburg

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online