Capita Selecta strategisch management

Instrumenten, denkmodellen en best practices

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
16 maart 2021 - Amsterdam
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs
€ 595,00 (leden) / € 695,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
6 pe-uren

16 maart 2021 - Amsterdam

Als RC ontvangt u het ledentarief.


De rol van de financial in business schuift steeds meer op van operationeel naar strategisch. Daarmee groeit de noodzaak om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen het vakgebied strategisch management. De state-of-the-art modellen uit de jaren zeventig van de vorige eeuw, zoals het 5-krachtenmodel en het 7-S model zijn alom bekend, evenals de core competences en value disciplines uit de jaren '90 en de BHAG en de 'Blue Ocean Strategy' uit de jaren na de millenniumwisseling. Maar wat zijn tegenwoordig de belangrijkste concepten en instrumenten? Agile? Business models? Platforms? MPVs? Wat zijn hun mogelijkheden en - soms gevaarlijke - beperkingen bij toepassing in de eigen praktijk?

Doelstelling

Deze cursus is erop gericht om in één dag uw strategische kennis up-to-date te brengen en te verdiepen. De eigen praktijk zal daarbij niet uit het oog verloren worden. Ook is de cursus zodanig ingericht dat u inspiratie kunt opdoen aan de hand van voorbeelden van andere organisaties.

Inhoud

U krijgt een compacte update van de mogelijkheden en valkuilen van de belangrijkste strategische instrumenten en denkmodellen. Dit omvat zowel klassiekers als recente concepten en modellen uit de strategisch managementliteratuur. Deze worden tijdens de cursus tot leven gebracht in een interactieve sessie, met voorbeelden, opdrachten en ruimte voor reflectie op het eigen denken en de eigen organisatie.

Bestemd voor

Controllers, accountants in business en externe accountants die betrokken zijn bij strategische vraagstukken of waarbij strategie een belangrijke contextvariabele vormt bij het uitvoeren van de eigen werkzaamheden.

dr. Martijn Rademakers Martijn Rademakers

Dr. Martijn Rademakers is Adjunct Professor of Strategy & Organization aan de Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam. Ook doceert hij aan TIAS School for Business & Society en Rotterdam School of Management. Martijn is daarnaast onafhankelijk adviseur voor organisaties in binnen- en buitenland, waar de nadruk ligt op business innovatie, implementatie en agility. Ook is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van diverse startups en scale-ups.

De cursus vindt plaats in Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark in Amsterdam

Adres

Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark Staalmeesterslaan 410 Amsterdam Telefoonnummer 0202070000 E-mailadres events@floor17.nl