Webinar De NOW Verantwoord - Samenstellen

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
Tijd
09:30 - 12:00
Prijs
Kennisgebied
Accountancy Samenstelpraktijk, Audit & Assurance, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
3 pe-uren

22 februari 2021 - Online


Laatste uitvoering 2020.

In deze cursus wordt u geïnformeerd over praktische oplossingen voor vaktechnische aandachtspunten bij de werkzaamheden die nodig zijn om de Derdenverklaring af te geven voor afrekening bij de NOW-1 regeling. Dat is de kern van deze fysieke of online cursus. Bent u klaar om de vraag van uw cliënten te beantwoorden, ook als zij geen Derdenverklaring nodig hebben, maar wel uw hulp inroepen?

Vanaf woensdag 7 oktober is het mogelijk om de verantwoording van de NOW-1 regeling in te dienen. Een aantal van uw cliënten zal die dag al - samen met u - aan het werk willen om het restant van de subsidie snel te kunnen verkrijgen. Een deel van uw cliënten kan daarbij volstaan met een Derdenverklaring. Andere cliënten hebben behoefte aan hulp bij het invullen van de afrekening, zonder verklaring. Wat moet u hierin doen, waar zitten de risico's voor u (en uw cliënt) en hoe kunt u een en ander zo effectief mogelijk organiseren. Dat is waar het om gaat in deze praktische cursus waar u met collega's bij elkaar komt.

Doelstelling

Na afloop bent u bekend met de voor een accountant relevante aspecten van een Derdenverklaring en het geven van ondersteuning bij het invullen van de afrekening NOW-1 voor kwadrant 1 en de derdenverklaring.

Inhoud

Tijdens de cursus wordt het volgende behandeld:

 • Introductie
 • Raamwerk van wet- en regelgeving
 • Het afrekenformulier en de kernelementen daarvan
 • Opdrachtaanvaarding en het beheersen van verwachtingen van cliënten
 • Ondersteuning bij het invullen van de afrekening
 • De Derdenverklaring met details over de NBA-Standaard en het Accountantsprotocol
 • Kwaliteitsbewaking op deze opdrachten
 • Mogelijke aanpassingen aan het Handboek
 • Vooruitkijken naar NOW-2
 • Wordt u gevraagd (ook) assurance af te geven rondom de NOW? Kijk dan bij de cursus De NOW Verantwoord - Assurance

  Bestemd voor

  Accountants die de afrekening van de NOW-1 regeling begeleiden, mogelijk ook door een Derdenverklaring af te geven. Naast accountants zijn ook collega's uit de accountancy welkom: denk aan belastingadviseurs die Derdenverklaringen afgeven binnen een accountantspraktijk.

  drs. Sytze de Swart RA AA Sytze de ZwartSytze de Swart heeft ruime ervaring als accountant en adviseert al vele jaren ondernemers. Ook is hij een zeer ervaren docent.

  De cursus vindt plaats in E-learning in Online

  Adres

  E-learning 0 Online