Leergang Profilen als communicatietool

Inzicht in (on)bewuste wijzen van communiceren

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
14, 15 april 2021, 18 mei 2021 - Zaltbommel
Tijd
10:00 - 17:30, 09:00 - 16:30, 09:30 - 17:00
Prijs
€ 1.750,00 (leden) / € 1.950,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Ethiek & Fraude
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, Overige financieel professionals, Controllers, Auditor
Niveau
Advanced
Finance in business
18 pe-uren

14, 15 april 2021, 18 mei 2021 - Zaltbommel

Tussen dag 2 en dag 3 ontvangt u oefeningen. Bent u accountant in business, dan kunt u de gemaakte uren wegschrijven als zelfstudie in uw PE registratie. Houd rekening met in totaal 6 uur tijdsbeslag. De prijs is inclusief diner en overnachting op dag 1.

Als RC ontvangt u het ledentarief


Profilen geeft inzicht in wanneer mensen andere spanningen ervaren dan tijdens normaal gedrag. De methode analyseert de combinatie van micro-expressies in het gezicht, lichaamstaal en stemgebruik.

Ogen liegen nooit. Zij tonen altijd eerder spanning dan dat uw lijf het laat zien en uw mond het kan vertellen. Welke (micro)expressies laat u zelf vaak zien? Wat kunnen we zien en horen bij anderen?

De inzichten van profilen worden gebruikt door politie, justitie, en inlichtingendiensten. Ook wervingsbureaus zetten het in als onderdeel van assessments en stresstesten. Het wordt gebruikt bij risicoanalyses, onderhandelingen, acquisitie en 1-op-1 gesprekken.

Wilt u zich deze methode eigen maken? Dan is het essentieel om uw eigen visie te parkeren. Begin met waarnemen, oordeel loos kijken. Naar uzelf en naar de ander.

Doelstelling

De training verschaft u inzicht in meerdere (on)bewuste wijzen van communiceren, zowel bij uzelf als bij anderen. U vergroot uw vermogen om te kijken en verbanden te leggen, en kunt dit concreet en praktisch inzetten. U leert vormen van afwijkend gedrag sneller (h)erkennen en deze beïnvloeden. Tevens krijgt u inzicht in de manier waarop u zelf overkomt en kunt u de impact van uw communicatie vergroten.

U kunt met deze kennis direct in de praktijk aan de slag!

Inhoud

De training bestaat uit 3 dagen, waarvan de eerste twee dagen aaneengesloten zijn.

Inhoud dag 1 en 2:

  • Kennis en vaardigheden opdoen - de volgende elementen kennen, oefenen en hanteren:
    o Micro expressies in het gezicht
    o Lichaamstaal
    o Stemgebruik
  • De invloed van deze elementen op menselijke communicatie;
  • Onderzoek en inzet van uw persoonlijke dynamiek in relatie tot die van uw gesprekspartner(s);
  • Toepassing, oefening en feedback.

Na deze twee intensieve dagen is er een periode van 5 weken tot de derde dag. In deze weken krijgt u opdrachten mee om in uw eigen dagelijkse praktijk mee aan de slag te gaan. U houdt contact met de andere deelnemers van de leergang en geeft feedback op elkaar. Houd rekening dat u in totaal rond de 6 uur aan tijd besteedt aan deze opdrachten.

Op de derde dag gaan we de hele dag actief profilen, neem uw laptop mee!

Bestemd voor

Iedere finance professional die zich een nieuwe wijze van communiceren eigen wil maken om gesprekken sneller en beter te kunnen duiden en regisseren.

Kirsten Heukels

Kirsten Heukels

Kirsten is zelfstandig ondernemer en eigenaar van 1 for 2 Social Innovation. Sinds 2000 is Kirsten actief als geregistreerd MfN mediator in arbeidsgeschillen en echtscheidingen. Daarnaast is zij gecertificeerd extern vertrouwenspersoon (ongewenste omgangsvormen en integriteit), trainer, coach en profiler (het analyseren van mensen op basis van de micro expressies in het gezicht, in combinatie met lichaamstaal en stemgebruik). Voorts is zij opgeleid en actief op het gebied van kinetische ondervraging alsook crisis- en gijzelingsonderhandelingen. Rechtszekerheid voor allen is haar rode draad.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2 in Zaltbommel

Adres

Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2 Hogeweg 65 Zaltbommel Telefoonnummer (0418) 79 90 90 E-mailadres info@zaltbommel.valk.com