Soft controls, de basis

Basisbeginselen voor impactvolle aanpak

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
11 mei 2021 - Den Dolder
Tijd
09:15 - 17:00
Prijs
€ 785,00 (leden) / € 940,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Governance, Risk & Compliance, Audit & Assurance
Bestemd voor
Openbaar accountants, Intern accountants, Overige financieel professionals, Auditor
Niveau
Advanced
Accountancy
7 pe-uren

11 mei 2021 - Den Dolder

Een logische verdieping biedt de training Soft controls in de audit: verdiepende vaardigheden


COVID19 heeft nogmaals duidelijk gemaakt hoeveel belang wordt gehecht aan sociale interactie. Cultuur wordt in de laatste Nederlandse Code Corporate Governance benoemd als één van de principes van effectief bestuur en toezicht. Dat maakt Soft controls een wezenlijk onderdeel van interne beheersing en audits. Organisatiecultuur, gedrag, motivatie, stijl van leidinggeven en tone-at-the top zijn tegenwoordig steeds vaker onderdeel van onderzoek, audit en sturing. Een goede kwaliteit van soft controls stimuleert bestuurders, managers en medewerkers om de goede dingen te (blijven)doen.

Maar hoe doe je dat op een goede manier en wat komt daarbij kijken? Tijdens deze ééndaagse cursus verkennen en verdiepen we de basisbeginselen van soft controls.

Doelstelling

De deelnemer kent na afloop modellen, methoden en inzichten voor het onderzoeken en evalueren van soft controls binnen organisaties. Tijdens de training oefent u met het toepassen van deze nieuwe kennis en bent u in staat om de inzichten in de praktijk toe te passen.

Inhoud

De cursus biedt handvatten voor soft controls in de audit. U gaat aan de slag met een dynamisch normenkader en werkt u aan een gezamenlijke opdracht. Deze interactieve cursus bestaat uit vier blokken:

 • Waarom soft controls?
 • Wat zijn soft controls?
 • Hoe onderzoekt u soft controls?
 • Hoe rapporteert u over soft controls?
  Enkele onderwerpen:
 • control environment (COSO)
 • organisatiecultuur
 • soft controls normenkader
 • soft controls model
 • soft controls onderzoeksmethodieken

Bestemd voor

Iedere accountant, interne auditor, controller, financial of toezichthouder die Soft controls wil (laten) onderzoeken, evalueren of op dit gebied een adviserende rol wil invullen.

drs. Erik van Bekkum RA

Bedrijfskundige, Registeraccountant, director KPMG Soft Controls. Erik is binnen KPMG verantwoordelijk voor de soft controls dienstverlening. Hij heeft meer dat 10 jaar ervaring in de opleiding, coaching en advisering van internal en external auditors bij het integreren van soft controls in audits. De afgelopen jaren heeft hij nationale en internationale organisaties ondersteund om de impact in audits te vergroten door soft controls te onderzoeken en hierover te rapporteren aan bestuurders en commissarissen.

Svetlana Vrubleuskaya

Svetlana Vrubleuskaya, Criminoloog en Internal Auditor, Senior consultant KPMG Internal audit & soft controls. Svetlana heeft ervaring in het verzorgen van trainingen over het uitvoeren van (operationele) audits en hoe soft controls meegenomen kunnen worden in de interne audit methodologie.

De cursus vindt plaats in Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder

Adres

Hotel Ernst Sillem Hoeve Soestdijkerweg 10 -b Den Dolder Telefoonnummer (035) 666 85 41 E-mailadres receptie@esh.nl