Data-analyse in de praktijk

Interactieve hands-on webinar serie

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
15, 16, 22 april 2021 - Online
Tijd
09:00 - 11:45, 09:00 - 11:45, 09:00 - 11:45
Prijs
€ 720,00 (leden) / € 865,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, IT & Data, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, Overige financieel professionals, Controllers, Auditor
Niveau
Advanced
Accountancy
9 pe-uren

RC's genieten van het gereduceerde tarief voor leden.


U creëert meerwaarde door data uit verschillende bronsystemen te analyseren, door datasets te ontwikkelen en te valideren en door uitkomsten te interpreteren. In deze online hands-on training werkt u aan data-analyses, van basis tot rapportage.

In een week tijd neemt u actief deel aan drie webinar modules. We kijken eerst naar de data-analysecyclus en het plannen en importeren van data. Vervolgens gaat u zelf actief aan de slag met het voorbereiden en analyseren van data. Uiteraard kijken we afsluitend ook naar het rapporteren van data.

Binnen het ondernemingslandschap is het immers zaak om tijdig in te spelen op nieuwe trends, kansen en uitdagingen. De behoefte naar inzichten in eigen prestaties, risico's en processen is gegroeid om real-time business beslissingen te kunnen maken. De controller is daarbij de spin in het web als het gaat om (financiële) informatiestromen.

Voor de (controlerend) accountant bieden data-analyse, maar ook process mining (separate webinar) mogelijkheden om audit werkzaamheden wellicht efficiënter, maar vooral ook effectiever en met meerwaarde voor de organisatie in te zetten.

Doelstelling

Tijdens deze cursus leert u praktische technieken en vergroot u uw vaardigheden door te oefenen met data-analyse.

Inhoud

Tijdens de webinars gaat u hands-on aan de slag. U pakt, met behulp van software tools, een aantal cases op. De cases zijn herkenbaar voor zowel accountants en controllers.

Webinar 1: Introductie, de data-analysecyclus, plannen en importeren van data.

 • Introductie en leerdoelen
 • Intern vs. Extern perspectief
 • De Data-analysecyclus (PIPAR)
 • Plannen
 • Introductie Data360 Analyze
 • Casus Margeanalyse: importeren van data

Webinar 2: Voorbereiden en analyseren van data (1)

 • Casus Margeanalyse: Voorbereiden van data
 • Casus Margeanalyse: Analysetechnieken 1

Webinar 3: Analyseren van data (2) en rapporteren

 • Casus Margeanalyse: Analysetechnieken 2
 • Casus Margeanalyse: Rapporteren

Aan de hand van de cases leert u concreet de skills om data-analyse toe te passen. U krijgt daartoe data-analyse tools die u voor beperkte tijd kunt gebruiken en waarmee u tussen de Webinars ook kunt oefenen.

Bijzonderheden
Om gebruik te maken van de trainingslicentie van Data Analytics software maakt u gebruik van uw eigen WINDOWS-laptop. U ontvangt daartoe voor aanvang van de training nadere instructies zodat u voor de training de applicatie op uw laptop kunt installeren (denkt u eraan dat u voldoende rechten heeft op uw laptop?).

Aansluitend kunt u de volgende webinars volgen;

 • Process mining in de praktijk
 • Visual analytics voor auditors

Bestemd voor

Controllers, accountants en andere financieel professionals werkzaam binnen het (bredere) assurance en interne controle domein. U bent op zoek naar een concrete en praktische cursus om daadwerkelijk data-analyse toe te kunnen passen.

Bart Roeleveld

ing. Bart Roeleveld, Senior Data Analysis Specialist, ACDA, Trainer: ACL, Lavastorm, Data360 Analyze, Tableau, Minit en Perceptive.

ir. Erik Bruijn

Data Scientist, Trainer: Lavastorm, Data360 Analyze, Tableau, Minit en Perceptive.

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online