Webinar Scenariodenken in een post-Corona tijdperk

Bereid je voor op de toekomst!

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
17 juni 2021 - Online
Tijd
14:00 - 16:30
Prijs
€ 150,00 (leden) / € 200,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie, Online learning
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
2 pe-uren

17 juni 2021 - Online

RC's komen in aanmerking voor de ledenprijs


Als deze tijden ons één ding leren, is het dat niets meer vanzelfsprekend is. Het bedrijfsmodel kan helemaal op zijn kop gezet worden. De risico's die daar aan kleven zijn groot, maar de kansen mogelijk ook. En een pandemie is maar één van de mogelijk grote verstoringen. Ben je klaar voor post-Corona? Heb je nagedacht over verschillende scenario's op korte of lange termijn? Hoe kun je de organisatie zodanig inrichten dat deze snel kan inspelen op grote veranderingen, ook al weet je nog niet uit welke hoek de volgende verandering komt.

Dit live webinar duurt 2 uur en is een verkorte versie van de cursus over scenario's en scenariodenken, toegespitst op de huidige situatie. Je kunt de kennis meteen praktisch toepassen in uw organisatie.

Doelstelling

Het doel van deze korte cursus scenariodenken is om je praktische tips te geven en een stappenplan om zelf na te denken over de impact van diverse scenario's op jouw organisatie. Niet alleen de huidige Corona-pandemie wordt gebruikt, maar ook voorbeelden van andere grootschalige effecten. Na het volgen van dit webinar kun je zelf aan de slag om het bedrijfsmodel te onderzoeken op risico's en kansen.

Inhoud

In het eerste uur bespreken we het concept van scenariodenken en bespreken we het stappenplan om te komen tot toekomstscenario's. We gebruiken voorbeelden van de huidige Coronacrisis en de impact op diverse sectoren. In het tweede uur kijken we naar de risico's en gevoeligheden van business modellen en bespreken we hoe je kunt nadenken over het toekomstbestendig maken van de organisatie. Daarbij geven we praktische tips en voorbeelden.

Bestemd voor

Iedereen die zich nu beseft hoe groot de impact van een grote verstoring op bedrijfsvoering kan zijn.

drs. Merlijn Gillissen Drs. Merlijn Gillissen traint en inspireert teams en individuen in binnen- en buitenland. Door zijn inhoudelijke kennis, bedrijfspraktijkervaring en vakdocentschap weet hij deelnemers een unieke smeltkroes van inzichten en toepassingen aan te bieden. Zijn visie en standpunten omtrent strategie, control en verandermanagement brengt hij met opvallende gedrevenheid en humor. Merlijn is oprichter van Decido, een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in het implementeren van strategie en begeleiding van grootschalige veranderingen. Merlijn heeft de afgelopen 15 jaar vele verandertrajecten met succes afgerond, bij zowel profit als not-for-profit instellingen. Merlijn is tevens auteur van de boeken "Van Ambitie naar Succes, resultaatsturing in theorie en praktijk", en "Cruise Control" en heeft tientallen artikelen op het gebied van strategie, managementinformatie en control geschreven.

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online