Webinar Professioneel stemgebruik

Verschil tussen inhoud hebben en inhoud overdragen

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
15 april 2021 - Online
Tijd
13:00 - 17:30
Prijs
€ 300,00 (leden) / € 350,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
4 pe-uren

15 april 2021 - Online

Als RC ontvangt u het ledentarief


Wie zijn stem goed gebruikt komt geloofwaardig en krachtig over. De kwaliteit van uw spraak bepaalt voor een groot deel of en hoe een boodschap overkomt. Luisteraars nemen van lang niet elke spreker de inhoud van de boodschap aan. De manier waarop u de inhoud vormgeeft kan sterk afdoen of bijdragen aan de betekeniswaarde die aan uw boodschap wordt gehecht.

Doelstelling

U vergroot uw inzicht en vermogen om stem en spraak concreet en praktisch in te zetten ter ondersteuning van uw verhaal. U krijgt inzicht hoe u overkomt en hoe u daar invloed op uitoefent. Leer om met behulp van adequaat stemgebruik gehoord te worden en met uw boodschap te informeren, inspireren en motiveren.

Inhoud

De training verschaft u inzicht in uw eigen manier van spreken. Hoe is uw huidige spreektechniek, wat zijn daarin de bruikbare elementen en hoe verhoogt u de kwaliteit van de techniek. U leert hoe u met deze elementen concreet in kunt grijpen in de manier waarop u overkomt om zo de impact van uw pres(en)tatie te vergroten. U kunt met deze kennis dezelfde dag nog in de praktijk aan de slag.

Tijdens deze cursus van één dagdeel komt het volgende aan bod:

  • Kennis en vaardigheden opdoen rond stem, spraak en spreektechniek - de elementen kennen, oefenen en hanteren;
  • De invloed van spreektechniek op de boodschap die u wilt overbrengen - u luistert, oefent en experimenteert met de principes die hierbij van toepassing zijn;
  • Onderzoek en inzet van uw persoonlijke dynamiek in relatie tot spreken;
  • Uw taak en rol als leidinggevende (er)kennen, bevestigen en realiseren via uw stem en spraak, teneinde uw boodschap helder en concreet over het voetlicht te brengen;
  • Toepassing, oefening en feedback.

Bestemd voor

Financiële professionals die hun verbale vaardigheden effectief willen leren vergroten om hun boodschap bij de toehoorder te laten 'landen'.

Deze cursus verbindt de inzet van persoonlijke eigenschappen met het belang van inhoudelijke elementen met in uw werk. Wellicht zijn uw collega`s juist daarom zo enthousiast over deze cursus; de mate van bewustwording en opgedane vaardigheid op het gebied van spreken als onderdeel van een professionele werkwijze.

Enige citaten uit de evaluaties;

"Een van de beste cursussen die ik gehad heb. Een topdocent ook in de top 3."

"Ik vond het een erg nuttige, relevante en vooral ook leuke en leerzame cursus. Ik raad het iedereen aan een dergelijke cursus te volgen."

"Deze cursus is voor iedereen leerzaam. Een dagje uit de comfortzone. Met positieve feedback en een goed gevoel ga je naar huis. Top!"

Alex Boon Alex Boon werkt als stemdocent en spraaktrainer bij RondJeStem met sprekers, bestuurders, leidinggevenden/managers, politici en mensen met een spreekberoep. Daarnaast coacht hij hen bij de professionele reflectie op hun persoonlijke dynamiek en de inzet daarvan in de communicatie tijdens de uitvoering van hun taak.

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online