Deze cursus maakt onderdeel uit van een meerdaagse variant, maar kan ook afzonderlijk worden gevolgd. Meer informatie over de meerdaagse variant is te vinden op: 

Online collegereeks Duurzaam Ondernemen

Duurzaamheid en langetermijnwaardecreatie

Module 1 | Online collegereeks Duurzaam Ondernemen *nieuw*

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
4, 11 maart 2021 - Online
Tijd
15:00 - 17:00, 15:00 - 17:00
Prijs
€ 400,00 (leden) / € 400,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Governance, Risk & Compliance, Accountancy Samenstelpraktijk, Audit & Assurance, Finance Operations & Reporting, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
4 pe-uren

4, 11 maart 2021 - Online

Deze module maakt onderdeel uit van de Online collegereeks Duurzaam Ondernemen.

Link naar online collegereeks Duurzaamheid en langetermijnwaardecreatie


Heeft u een belangrijke rol in het realiseren van de duurzaamheidsambities van uw organisatie of klant? En ligt daarbij de nadruk steeds meer op waardecreatie op de lange termijn en voor álle stakeholders? Daarbij zijn actuele kennis en praktische tools rond duurzaam ondernemen onmisbaar.

NBA Opleidingen biedt in samenwerking met University of Groningen Business School (UGBS) een zestal online modules over verschillende aspecten van duurzaam ondernemen, die u achtereenvolgens of in een selectie volgt. Interactief en met aandacht voor belangrijke ontwikkelingen, het sturen op deze aspecten maar ook het vertalen hiervan naar transparante rapportage, zoals over CO2 en duurzame investeringen.

Er wordt veelvuldig gesproken 'duurzaam ondernemen', maar wat betekent dit nu écht? Deze eerste module uit de Online collegereeks Duurzaam Ondernemen van UGBS en NBA is voor iedereen die meer wil weten over duurzaamheid en langetermijnwaardecreatie. De module vormt tevens een belangrijke basis voor de andere vijf modules uit de reeks.

Doelstelling

Na afronding van deze module:

  • Heeft u actuele kennis van de onderwerpen waarop langetermijnwaardecreatie zich kan richten
  • Kunt u stakeholders en verwachtingen van stakeholders in kaart brengen
  • Kunt u stakeholderbelangen koppelen aan bedrijfsbelangen
  • Kunt u actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid koppelen aan het bedrijfsmodel

Inhoud

Inhoud

Sessie 1: Economische, sociale en milieu aspecten van ondernemen: Wat betekent duurzaamheid en langetermijnwaardecreatie en wat zijn belangrijke ontwikkelingen op dit gebied.

prof. dr. Dick de Waard RA en prof. dr. Nancy Kamp-Roelands RA

Sessie 2: Business model en langetermijnwaardecreatie voor meerdere stakeholders: Wat is de impact van het bedrijfsmodel op langetermijnwaardecreatie voor stakeholders en vice versa de impact van de omgeving op het bedrijfsmodel. U krijgt voorbeelden van het creëren van maatschappelijke impact en afwegingen die gemaakt worden vanuit een geïntegreerd bedrijfseconomisch en maatschappelijk perspectief.

prof. dr. Nancy Kamp-Roelands RA en Marcus Looijenga RA

Bestemd voor

Accountants, controllers, auditors, bestuurders, investeerders analisten en communicatieprofessionals betrokken bij duurzaam ondernemen en rapporteren.

prof. dr. Dick de Waard RA

hoogleraar auditing verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen en als buitengewoon hoogleraar maatschappelijk verantwoord ondernemen aan de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van University of Curaçao dr. Moises da Costa Gomez.

dr. Nancy Kamp-Roelands RA

Nancy Kamp

bijzonder hoogleraar niet-financiele informatie, integrale verslaggeving en assurance. Sinds 1995 zowel nationaal als internationaal actief op deze vakgebieden middels het ontwikkelen van standaarden, zitting in commissies, clientwerk en onderzoek. Zij heeft aan de wieg gestaan van ontwikkelingen als de International Integrated Reporting Council.

Marcus Looijenga RA MSc EMA

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online