Financiële functie 2.0

Effectiviteit en efficiency in perspectief

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
22, 23 april 2021 - Wijchen
Tijd
09:30 - 20:00, 09:00 - 17:00
Prijs
€ 1.295,00 (leden) / € 1.450,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
14 pe-uren

22, 23 april 2021 - Wijchen

Inclusief diner op dag 1. Wil je overnachten? Neem contact op over het arrangement via opleidingen@nba.nl.

Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief.


De huidige crisis laat organisaties danig op hun grondvesten schudden en de financiële functie is daar vanzelfsprekend druk mee. Het is aanpakken geblazen maar ook een goed moment voor 'anders dan anders' en ontwikkelperspectieven op rol, processen en positie.

Mede door technologische ontwikkelingen verandert er veel binnen de financiële functie van ondernemingen en instellingen. Traditionele rollen lijken eenvoudig over te nemen door snel lerende softbots die ook nog eens geen fouten maken en nooit ziek zijn. Laat diezelfde robots los op een berg data en ze voorspellen je toekomst. Voor de ene financial een lonkend perspectief, voor de ander een gruwel dat hij/zij met afschuw op zich af ziet komen.

Zoals altijd is de werkelijkheid genuanceerder en komt er meer bij de toekomstgerichte ontwikkeling van de financiële functie kijken dan simpelweg digitaliseren en robotiseren. Voorsorteren op ontwikkelingen, je positie bepalen en een roadmap voor de toekomst opstellen is in zekere zin een 'must' wil je niet onaangenaam verrast worden.

Doelstelling

Dit programma helpt je bij het scherp krijgen van je visie, laat je ontdekken waar je financiële functie staat in haar ontwikkeling en reikt je bouwstenen aan voor 'de roadmap' om tot een financiële functie 2.0 te komen.

Inhoud

  • Wat is de ambitie van de financiële functie;
  • Waar bestaat de 'professional value added' uit;
  • Waar staat de financiële functie in haar ontwikkeling;
  • Wat kun je allemaal met data science, digitalisering en robotisering;
  • Wat is de impact op processen, systemen maar vooral de mens;
  • Wat voor ontwikkelstappen moet je zetten en vooral hoe;
  • Hoe kom je tot een 'smart' roadmap?

Werkwijze
We zetten de rollen van de financiële functie in het perspectief van concrete doelstellingen per rol en verdiepen op wat dit betekent voor de kwaliteit van mensen, processen en informatievoorziening en welke methoden en technieken echt kunnen helpen. Omdat ook cultuur daarin een veel onderschatte en sterke spelbepaler is, komt ook 'verander-agentschap' uitgebreid aan bod.

Het programma bestaat uit twee aaneengesloten dagen inclusief tussenliggende avond. Enkele maanden na het programma wordt er voorzien in een facultatieve terugkommiddag.

Bestemd voor

Je bent business- of corporate controller, accountant in business, manager finance & control, financieel directeur / CFO of in ander opzicht betrokken bij de ontwikkeling van de financiële functie. Voor deelname is van belang dat je de eigen situatie kunt inbrengen.

drs. Jan de Kroon

Jan de Kroon

Jan de Kroon is financieel-bedrijfskundig organisatie-adviseur en oprichter van Improfin. Hij houdt zich bezig met het ontwikkelen van financiële functies en financiële professionals. Jan is inhoudelijk en organisatorisch sparring-partner op directieniveau van uiteenlopende organisaties in profit en non-profit. Zijn stijl is plezierig confronterend en hij zet je aan het denken.

De cursus vindt plaats in Golfclub de Berendonck in Wijchen

Adres

Golfclub de Berendonck Weg door de Berendonck 40 Wijchen