De Wwft

Online learning

Details

Prijs
€ 95,00 (leden) / € 95,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Accountancy
2 pe-uren

Ook Engelstalige versie Wwft beschikbaar


De e-learning module behandelt het toepassingsbereik van de Wwft, het cliëntenonderzoek, de meldingsplicht en wat vastgelegd moet worden. Tevens komen het risicomanagement en de bevoegdheden en sanctiemogelijkheden van de toezichthouder aan de orde. De e-learning module bevat een groot aantal praktijkcases toegespitst op het beroep accountant of belastingadviseur; u kunt binnen de module kiezen welke u gaat doen. De module sluit af met een toets.

Naast een Nederlandstalige versie is ook een Engelstalige versie van de e-learning module Wwft beschikbaar.

Doelstelling

Opleidingsverplichting

De Wwft bevat een trainingsverplichting. Kantoren moeten hun medewerkers en dagelijks beleidsbepalers, voor zover relevant voor hun werkzaamheden, periodiek opleiden zodat zij in staat zijn een ongebruikelijke transactie te herkennen en een cliëntenonderzoek goed en volledig uit te voeren (artikel 35 Wwft). Deze opleidingsverplichting geldt voor alle accountants en belastingadviseurs die werkzaamheden verrichten voor derden (klanten). De Wwft is niet van toepassing op bedrijfsfiscalisten. Met het periodiek volgen van deze e-learning module kunt u aan deze trainingsverplichting voldoen.

Inhoud

Kort de belangrijkste punten:

 • De e-learningmodule wordt via internet aangeboden
 • U kunt de module doorlopen waar en wanneer u wilt
 • U heeft daar één jaar de tijd voor

Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt, u een mail met inloggegevens voor de e-learningmodule Wwft. Het doornemen van de e-learning module duurt ca. 90 minuten. Daarna legt u een toets af. Voor leden van de NOB staat deze e-learning module Wwft voor twee vaktechnische PE-uren. *

* De NOB wijst de leden er graag op dat er in de markt ook e-learning modules Wwft verkrijgbaar zijn die inhoudelijk niet voldoen aan de PE voorwaarden van de NOB.

U kunt de module doorlopen waar en wanneer u wilt
 • U heeft daar één jaar de tijd voor
 • Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt, u een mail met inloggegevens voor de e-learningmodule Wwft. Het doornemen van de e-learning module duurt ca. 90 minuten. Daarna legt u een toets af. Voor leden van de NOB staat deze e-learning module Wwft voor twee vaktechnische PE-uren. *

  * De NOB wijst de leden er graag op dat er in de markt ook e-learning modules Wwft verkrijgbaar zijn die inhoudelijk niet voldoen aan de PE voorwaarden van de NOB.

  Bestemd voor

  Financiële professionals, met name accountants en belastingadviseurs, werkzaam bij instellingen waarop de WWFT van toepassing is.