Webinar FinOps Essentiële IT-taal voor financials

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
12 april 2021 - Online
Tijd
15:00 - 17:00
Prijs
€ 150,00 (leden) / € 200,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Performance Management, IT & Data, Online learning
Bestemd voor
Accountants in business, MKB-accountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Fundamental
Finance in business
2 pe-uren

12 april 2021 - Online

Als RC ontvangt u het ledentarief


Dit webinar is onderdeel van de reeks FinOps-trainingen die financials helpt om in control te komen van hun IT-kosten.

Doelstelling

Dit webinar geeft je in korte tijd inzicht in de belangrijkste begrippen in de wereld en taal van IT. Dit is een noodzakelijke bouwsteen om zinvolle financiële analyses, betere investeringsbeslissingen en forecasts te kunnen maken.

Inhoud

IT was ooit een stafafdeling die met een eigen budget in hoge mate standalone hun zaken regelden. Tegenwoordig is IT vaak de kern van vele organisaties terwijl de integratie met verschillende andere functies binnen het bedrijf nog onvoldoende is. Met name de financiële aspecten van IT zijn lastig te doorgronden. Een gesprek met de IT-collega wordt vaak bemoeilijkt doordat deze een 'andere taal' spreekt dan de financial.

Jij bent als finance professional echter wel betrokken bij of verantwoordelijk voor IT-investeringen, IT-forecasts en het analyseren van IT-kosten. Daarom is het van cruciaal belang om een goed begrip van de technische termen te hebben. Dit webinar geeft je in korte tijd inzicht in de belangrijkste begrippen in de wereld en taal van IT.

We behandelen onder andere begrippen als virtualisation, delivery pipeline en cloud.

Bestemd voor

Finance professionals die betrokken of verantwoordelijk zijn voor IT-investeringen en het analyseren van IT-kosten.

Dit webinar is onderdeel van een reeks FinOps-trainingen die financials helpt om in control te komen van hun IT-kosten. Het is mogelijk om de trainingen apart te volgen maar wij raden aan om de hele reeks te volgen. Hieronder de opbouw:

Webinar FinOps Essentiële IT-taal voor financials
Webinar FinOps bouw een betrouwbaar IT-kostenmodel
Webinar FinOps Hoe beoordeel je een IT-investering

drs. Vincent Hagedoorn RA Vincent

Vincent Hagedoorn heeft gewerkt bij Ernst & Young Accountants. De afgelopen 5 jaar heeft hij als CFO Global Infrastructure bij ING Bank NV gewerkt. Bij ING heeft Vincent een nieuwe manier van werken ontwikkeld die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het verkrijgen van beter inzicht in IT kosten. Belangrijk uitgangspunt is een gedegen financieel technisch begrip van de waarde van services en diensten te verkrijgen om deze vervolgens aan een kostprijs te verbinden.

ing. Dick Kleijn BSc Dick Kleijn

Dick heeft meer dan 20 jaar IT-ervaring in technische en commerciële functies. Zo heeft hij cloudoplossingen geleverd aan accountantskantoren en was hij 'product owner' van het financiële platform voor de wereldwijde private cloud services van ING Bank NV.

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online