Webinar: Dashboard Design

Rapportages ontwerpen met de nieuwste inzichten

Details

Cursusduur
2 dagen
Tijd
09:00 - 12:30, 09:00 - 12:30
Prijs
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Performance Management, Online learning
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Fundamental
Finance in business
7 pe-uren

Als RC ontvangt u het ledentarief

 • Deelnemers dienen rapportages die zij zelf gebruiken of maken mee te nemen naar de training zodat hiermee in opdrachten aan de slag kunnen.
 • Deelnemers moeten tijdens het Webinar de beschikking hebben over hun mobiele telefoon t.b.v. interactie met de groep (het beantwoorden van stellingen via mentimeter).

 • Organisaties hebben steeds meer data tot hun beschikking, zowel van interne als externe bronnen. De druk om hier ook echt 'data-driven'beslissingen mee te nemen wordt steeds groter. Maar wordt de berg met gegevens wel effectief gepresenteerd in dashboards en andere managementrapportages? En komt de boodschap uit al die gegevens wel goed over bij leidinggevenden?

  In de praktijk valt het gebruik van dashboards nog altijd tegen. Dit is mede te wijten aan het feit dat de manier van presenteren vaak niet aansluit bij de werking van ons menselijk brein. Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman deed daar veel onderzoek naar. De cursus 'Dashboard Design' past de kennis over de psychologie van het brein specifiek toe op dashboards en rapportages.

  Doelstelling

  In dit webinar leer je de basisprincipes van goede rapportages. Je leert welke grafische objecten (zoals een pie-chart) je juist wel en niet moet gebruiken en waarom. Je begrijpt hoe je het beste impact maakt met rapportages. Na afloop heb je concrete tips voor het verbeteren van eigen rapportages.

  Inhoud

  In het eerste deel verkennen we waarom het vaak mis gaat bij het ontwerpen van rapportages en behandelen we hoe je precies de juiste inhoud van rapportages kunt bepalen. In het tweede deel leren we je hoe je een optimaal visueel ontwerp maakt voor rapportages en hoe je rapportages effectief gebruikt tijdens overleg. In beide delen ga je in opdrachten aan de slag met het verbeteren van rapportages die jij zelf gebruikt of maakt en je gaat naar huis met tips over hoe deze verder verbeterd kunnen worden.

  Bestemd voor

  Dit webinar is bestemd voor accountants in business, controllers en financieel managers die de effectiviteit van de rapportages willen vergroten.

  drs. Erwin Jonkeren Erwin Jonkeren

  is bedrijfskundige en werkt als organisatieadviseur voor Decido. Van hieruit werkt hij voornamelijk bij klanten aan het inrichten van effectieve besturing van de organisatie met behulp van dashboards en rapportages.

  De cursus vindt plaats in E-learning in Online

  Adres

  E-learning 0 Online