Summer School 2021: Innovatie & Change

Driedaags programma voor finance professionals *nieuw*

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
18, 19, 20 augustus 2021 - Sint-Michielsgestel
Tijd
10:30 - 19:00, 09:00 - 19:00, 09:00 - 16:00
Prijs ex. btw
€ 1.995,00 (leden) / € 2.295,00 (niet-leden) , inclusief overnachting
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Specials, Strategie
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
20 pe-uren

Met het volgen van dit programma adresseer je een mogelijk thema binnen het verplicht onderwerp 2021 Continuïteit. Je kunt als accountant in business invulling geven aan dit onderwerp in brede zin. Van belang is dat je goed beoordeelt hoe het thema van je keuze past binnen je eigen ontwikkeling en wat daarmee bereikt moet worden. Bekijk hier meer informatie over het verplicht onderwerp.

Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief.


"Als je alleen op de wereld zou zijn, zou je dan ooit veranderen?"

Tijdens deze driedaagse Summer School onderzoeken we innovatie & change en de rol van de finance professional. Hierbij komen zowel hard controls als de soft controls aan bod.

We gaan in gesprek met o.a.:

 • Een CFO over waarom transformeren maar geen gesneden koek wil worden
 • Een organisatiekundige over verwaarlozing in organisaties
 • Een politiecommissaris over brand in Amsterdam
 • The next generation over de toekomst van geld
 • Een ondernemer over doorstarten en nieuwe business modellen
 • Een grondlegger van IR over innovaties in verslaglegging
 • Een filosoof over waarom we graag willen dat juist de ander verandert

Innovatie biedt kansen en ook risico's voor de organisatie. Als financial speel je een belangrijke rol in investeringsbeslissingen en houd je belangrijke innovaties tegen het licht. Wat maakt dat je voor of tegen een bepaalde innovatie bent? Wanneer trap je op de rem en wanneer geef je juist gas om te investeren?

De agenda is hier te vinden.

Doelstelling

In deze summer school gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

 • aanscherpen van het eigen denken over innovatie en de impact van verandering
 • maken van de vertaalslag naar de rol die jij als financial daarin te pakken hebt
 • herkennen van (voorspelbare) hobbels op het pad der innovatie
 • leren over de nieuwste eisen en verwachtingen rondom verslaglegging
 • up-to-date zijn van trends en ontwikkelingen in geld

Inhoud

Innovatie is een essentieel onderdeel van de continuïteit van je organisatie. Niet alleen kan de financiële huishouding niet stil staan, de hele bedrijfsvoering zal moeten reageren op veranderingen. Hoe faciliteer je dit? Krijg inzicht in eigentijdse veranderprocessen en wat trending is in het denken over change. Wat is de rol van de change agent en hoe word je er een?

Als mensen hebben we een complexe relatie met innovatie en veranderingen: het trekt aan en het stoot af. Hoe maak je deze dualiteit te vriend?

Waarom een Summer School?
Omdat je je in een meerdaags programma beter kunt focussen op de leerstof en makkelijker de verbanden tussen de verschillende onderwerpen legt. Daarnaast is het nuttig en leuk om te netwerken en te discussiëren met vakgenoten. Een summer school is elk jaar anders en uniek! NBA Opleidingen organiseert al meer dan 15 jaar summer schools, deze zijn altijd uitverkocht en zeer goed gewaardeerd.

Bestemd voor

Accountants in business, controllers, professionals in (hoger) financieel management.

dr. Nancy Kamp-Roelands RA

Nancy Kamp

bijzonder hoogleraar niet-financiele informatie, integrale verslaggeving en assurance. Sinds 1995 zowel nationaal als internationaal actief op deze vakgebieden middels het ontwikkelen van standaarden, zitting in commissies, clientwerk en onderzoek. Zij heeft aan de wieg gestaan van ontwikkelingen als de International Integrated Reporting Council.

prof. dr. Toni Sfirtsis Toni SfirtsisProf. dr. Toni Sfirtsis is expert op het gebied van Strategic Innovation & Future Leadership (Value Innovation, Business Innovation & Management Innovation). De afgelopen 25 jaar werkte hij vooral als executive consultant voor nationale en internationale organisaties in uiteenlopende sectoren en pakte hij uitdagingen op het terrein van innovatie, strategieontwikkeling en implementatie aan. Toni is een gerenommeerd spreker op internationale fora en een ervaren executive docent. Als Academic Director is hij verbonden aan TIAS school voor Business and Society.
Leen Schaap

Leen Schaap

Leen Schaap is commissaris van politie. Hij doorliep een scala aan functies binnen de Amsterdamse politie, waarbij zijn jarenlange strijd tegen de krakers door de ontruiming van honderden kraakpanden in het oog springt. Van 2016 tot 2019 gaf hij als commandant leiding aan de Amsterdamse brandweer.

dr. Joost Kampen

Joost Kampen

Joost Kampen is veranderkundige en geestelijk vader van de theorie van de verwaarloosde organisatie. De afgelopen twintig jaar begeleidde hij rond de 200 organisaties bij het herstel van ontwikkelingsproblemen ontstaan door langdurige verwaarlozing. Hij deelt doorleefde praktijkvoorbeelden, ontsluit wetenschappelijke kennis en reikt instrumenten aan.

Partha Basu ICMA MBA DBF CPC Partha Basu

Partha has 30 years of experience across various 6 industries and a broad range of countries. He has worked, amongst others, for AkzoNobel, Coca-Cola, Whirlpool, Bosch, SpiceJet, Tata Group in roles ranging from CFO, Joint CEO, Head of Transformation, Head of Finance Operations, Head of Supply Chain. He has led transformation & operations across 56 Countries an published 4 books on leadership & people management.

Gerko Tempelman

gerko tempelman

Gerko Tempelman is filosoof en theoloog. Hij is oprichter van de Nederlandse Death Cafés en experimenteerde met een kerk voor atheïsten en dominees achter de ramen op de wallen. Daarnaast is hij filosofisch dramaturg bij theatercollectief McKassett. Onlangs kwam zijn boek Ongeneeslijk Religieus uit. Gerko geeft lezingen over filosofie, islam, christendom en ideeëngeschiedenis.

Marijn Romme Maarten en Marijn

Marijn is werkzaam bij Capgemini en houdt zich bezig met vraagstukken rondom kredietrisico's en kapitaaleisen bij banken. Hiernaast is hij auteur van het Nederlandse blockchain-onderwijsboek De Powershift en docent Blockchain aan de Hogeschool LOI, hetgeen wordt gedreven door een gezonde dosis interesse voor innovaties en digitale valuta. Verder heeft Marijn ervaring met Customer Due Diligence (CDD).

Maarten de Borst Maarten en Marijn

Maarten is consultant en houdt zich bezig met data-gedreven vraagstukken. Niet het 'number crunchen', maar juist het verhaal achter de cijfers staat centraal. Maarten is tevens auteur van het Nederlandse blockchain-onderwijsboek De Powershift, docent Blockchain aan Hogeschool LOI en crypto & blockchain specialist bij de Amsterdamse Recherche. Maarten heeft een financiële achtergrond (Moneyou, ABN Amro Frankfurt).

Marlies Dekkers Marlies Dekkers

Marlies Dekkers werd bekend door haar lingerie met kenmerkende bandjes en maakt lingerie 'voor en door de vrouw'. Tentoonstellingen van haar werk zijn o.a. geweest in Museum Boijmans Van Beuningen, het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel en het Rijksmuseum. Ze heeft de boeken 33 Propositions en Stout op haar naam staan, en ontving verschillende awards voor haar werk zoals de Grand Seigneur award, LEF award en ELLE innovator of the year award. Dekkers is daarnaast een van de presentatoren van De Nieuwe Wereld - een YouTube-programma waarin zij ondernemers, wetenschappers en intellectuelen ontvangt.

De cursus vindt plaats in Hotel De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel

Adres

Hotel De Ruwenberg Ruwenbergstraat 7 Sint-Michielsgestel Telefoonnummer (073) 558 88 88 E-mailadres info@ruwenberg.nl Website http://www.ruwenberg.nl/