Summer School 2021: Continuïteit & Crisis

Driedaags programma voor finance professionals *nieuw*

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
4, 5, 6 augustus 2021 - Den Dolder
Tijd
10:30 - 19:00, 09:00 - 18:00, 09:00 - 16:00
Prijs
€ 1.995,00 (leden) / € 2.295,00 (niet-leden) , inclusief overnachting
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Specials, Strategie
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business

Met het volgen van dit programma adresseer je een mogelijk thema binnen het verplicht onderwerp 2021 Continuïteit. Je kunt als accountant in business invulling geven aan dit onderwerp in brede zin. Van belang is dat je goed beoordeelt hoe het thema van je keuze past binnen je eigen ontwikkeling en wat daarmee bereikt moet worden. Bekijk hier meer informatie over het verplicht onderwerp.

Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief.


"The Chinese use two brush strokes to write the word 'crisis'. One brush stroke stands for danger; the other for opportunity. In a crisis, be aware of the danger - but recognize the opportunity."
John F. Kennedy

Tijdens deze driedaagse Summer School verkennen we het containerbegrip continuïteit. Wat zijn daarbij de verantwoordelijkheden van de finance professional? Zowel de hard controls als de soft controls komen aan de orde.

Waarom een Summer School? Omdat je je in een meerdaags programma beter kunt focussen op de leerstof en makkelijker de verbanden tussen de verschillende onderwerpen legt. Zo beklijft de kennis beter. Daarnaast is het nuttig èn gezellig om te netwerken en te discussiëren met vakgenoten. Een Summer School is elk jaar anders en uniek. NBA Opleidingen organiseert al meer dan 15 jaar Summer Schools, deze zijn altijd uitverkocht en zeer goed gewaardeerd.

Doelstelling

In deze Summer School gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Up-to-date zijn over de ontwikkelingen rondom continuïteit
  • inzichten opdoen over risico's en kansen voor de eigen organisatie en de keten waarin de organisatie opereert
  • kennismaken met tools en concepten die je helpen om beter grip te krijgen èn te houden, ook in tijdens van crisis
  • de vertaalslag maken naar de eigen rol en verantwoordelijkheden

Inhoud

Financieel professionals worden steeds meer geacht in hun eigen organisatie en in het maatschappelijk verkeer verantwoordelijkheid te nemen en leiderschap te tonen. Dit kan niet zonder een helder beeld bij én grip op de risico's en kansen die horen bij continuïteit- en crisisvraagstukken.

Continuïteit is een maatschappelijk actueel thema, allang niet meer een jaarverslaggevingsissue. Er wordt transparantie verwacht over de toekomstbestendigheid van de organisatie. Wat kun en wat moet je daar mee? Onder het mom van "let's not waste a good crisis" trekken we praktisch lering uit eerdere crises en brengen we de risico's en kansen in kaart.

Het programma is nog in ontwikkeling. Binnenkort maken we meer bekend over de docenten en inhoud. Schrijf je alvast in om zeker te zijn van een plaats!

Bestemd voor

Financials in business in (hoger) financieel management.

Docent nader bekend gemaakt

De cursus vindt plaats in Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder

Adres

Hotel Ernst Sillem Hoeve Soestdijkerweg 10 -b Den Dolder Telefoonnummer (035) 666 85 41 E-mailadres receptie@esh.nl