Webinar IFRS versus NL GAAP

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
10 november 2021 - Online
Tijd
15:00 - 20:00
Prijs ex. btw
€ 310,00 (leden) / € 375,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance Operations & Reporting, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
4 pe-uren

10 november 2021 - Online

Niet-beursgenoteerde ondernemingen hebben een keuzemogelijkheid om NL GAAP of IFRS toe te passen. Om een weloverwogen besluit te nemen is kennis van de verschillen noodzakelijk.

Tijdens deze cursus gaan we in op de belangrijke verschillen tussen IFRS en NL GAAP. Het aantal verschillen is in de afgelopen jaren toegenomen door diverse wijzigingen in IFRS die niet door de Raad voor de Jaarverslaggeving zijn overgenomen. Inzicht in de belangrijke verschillen is ook vereist bij een overgang van NL GAAP naar IFRS. Daarnaast resulteert inzicht in de verschillen tussen IFRS en NL GAAP in een beter begrip van zowel IFRS als NL GAAP.

Doelstelling

Na deze cursus ben je op de hoogte van:

  • de belangrijke verschillen tussen IFRS en NL GAAP;
  • de achtergrond van deze verschillen;
  • de verwachte toekomstige verschillen.

Inhoud

De docent behandelt de belangrijke verschillen tussen IFRS en NL GAAP. Tevens zal nader worden ingegaan op de verschillen die door de introductie van IFRS 9 'Financial instruments', IFRS 15 'Revenue from contracts with customers' en IFRS 16 'Leases' zijn ontstaan. Hierbij zal ook worden ingegaan op verwachte ontwikkelingen.

Bestemd voor

Accountants, controllers en financieel professionals met kennis van NL GAAP die inzicht willen krijgen in belangrijke verschillen tussen IFRS en NL GAAP. Bijvoorbeeld in het kader van een overgang van NL GAAP naar IFRS.

drs. Dingeman Manschot RA

Manschot Dingeman

Partner Financial Reporting bij Mazars

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online