Praktijkdag controlestandaarden

Up-to-date voor audit werkzaamheden

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
8 december 2021 - Breukelen Ut
Tijd
09:00 - 17:00
Prijs ex. btw
€ 445,00 (leden) / € 535,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Audit & Assurance
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
7 pe-uren

8 december 2021 - Breukelen Ut

Niet alleen de (aankomende) wijzigingen van de NV COS worden besproken, ook verdiepen we een aantal controle aspecten. Een vakinhoudelijk programma voor accountants werkzaam in de audit praktijk die bij willen blijven en zich scherp willen houden.

De bijdragen worden verzorgd door ervaren inhoudsdeskundige collega's op het gebied van assurance, zowel binnen de openbare (mkb) praktijk alsook vanuit intern audit perspectief. Theorie en praktijk zijn daarbij verweven tot een optimaal praktijkgerichte bijdragen. Naast een introductie zorgt de docent ook voor het delen van inzichten en ervaringen. De gehele dag staat in het teken van controle standaarden. Zowel standaarden die gewijzigd zijn of die gewijzigd worden maar juist ook onderwerpen uit het controle proces die weer eens extra opgefrist mogen worden. De ideale manier om vaktechnisch up-to-date en scherp te blijven.

Doelstelling

Na afloop ken je de gewijzigde en de te wijzigen controlestandaarden en weet je hoe je deze standaarden toepast binnen je audit werkzaamheden. Ook verscherpen we je kennis en inzichten op een aantal controle onderwerpen die in de praktijk tot vragen of discussie leiden. De bagage van deze dag draagt bij aan verdere verhoging van de controle kwaliteit.

Inhoud

Bij de keuze van de (deel) onderwerpen wordt aangesloten bij de planning van de NBA van gewijzigde of aanvullende wet- en regelgeving. Het betreft een interactieve dag waarin je in korte sessies van circa een uur wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en waarin ook je ervaringen en zichten worden gevraagd om zo te kunnen leren van elkaars inzichten en ervaringen.

  • NV COS 315; IT in de jaarrekeningcontrole
  • Samenvatting kernboodschappen NV COS
  • Fraudecasus

Bestemd voor

Accountants werkzaam binnen het (openbare of interne) controle domein. Ook andere collega's werkzaam binnen dit domein zijn van harte welkom.

Leo Straathof RA

Voormalig partner KMPG Accountants, docent post master opleiding financial auditing Universiteit van Tilburg

Leo Straathof

dr. Niels van Nieuw Amerongen RA

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Breukelen in Breukelen Ut

Adres

Van der Valk Hotel Breukelen Stationsweg 91 Breukelen Ut E-mailadres sales@breukelen.valk.com