Actualiteiten Externe Verslaggeving

Voor samenstel-, controlepraktijk en in-business

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
9 december 2021 - Utrecht
Tijd
13:30 - 20:00
Prijs ex. btw
€ 495,00 (leden) / € 595,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Governance, Risk & Compliance, Accountancy Samenstelpraktijk, Finance Operations & Reporting
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, MKB-accountants
Niveau
Fundamental
Accountancy
5 pe-uren

9 december 2021 - Utrecht

Eerdere deelnemers:

In een dag weer veel geleerd over de (te verwachten) wijzigingen en hoe hier mee om te gaan. Zeer interessant.


Het jaarlijkse seminar met plenaire- en parallelsesies voor accountants werkzaam binnen de samenstel-, controle-praktijk of in-business.

Sommige onderwerpen en ontwikelingen zijn immers voor iedereen relevant, daar starten en eindigen we dit seminar plenair mee. Tijdens de parallalelsessies wordt je bijgepraat over de laatste actuele ontwikkelingen op het gebied van NL GAAP specifiek voor jouw werkveld. De sprekers behandelen praktische en relevante vraagstukken inzake bestaande en toekomstige wet- en regelgeving.

Doelstelling

Na afloop van dit seminar ken je de belangrijkste ontwikkelingen en aandachtspunten op het gebied van externe verslaggeving onder NL GAAP (Titel 9 Boek 2 BW en de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving). Van de docenten uit de praktijk krijg je handvatten voor je werkzaamheden.

Inhoud

<="" p="">

Op het programma staan nieuwe bepalingen in de wet- en regelgeving die van toepassing zijn op de jaarrekening over boekjaar 2020. Ook kijken we naar toekomstige wijzigingen en ontwikkelingen en hebben praktische vraagstukken en verdiepingen inzake bestaande wet- en regelgeving de prominente aandacht.

Het programma voor 2021 is opgeknipt naar twee delen, te weten van 13.30 tot 17.10 en van 18.00 tot 19.30 uur.

Na een korte introductie door de dagvoorzitter starten we plenair met Stefan Betting over de Invloed van Corona op de jaarrekening, over continuïteit en impairments.

Vervolgens bieden we twee subsessies afgestemd op het eigen werkveld. Deze subsessies van ieder een uur, met korte pauze tussen de twee sessies zijn;
Opbrengstvraagstukken in het mkb - Gert-Jan Jordaan
Algemene update voor het mkb - Stefan Betting
Algemene update voor grootbedrijf- Gert-Jan Jordaan

Tussen 17.10 en 18.00 uur hebben we tijd voor het diner gepland. We sluiten het webinar plenair af met een bijdrage van Gert-Jan Jordaan en de dagvoorzitter.

Je hebt uiteraard gelegenheid om vragen te stellen en met de sprekers van gedachten te wisselen.

Bestemd voor

Iedere accountant die betrokken is bij organisaties die NL GAAP toepassen.

drs. Stefan Betting RA

Stefan Betting drs. Stefan Betting RA, eigenaar/oprichter van Profeda, een organisatie gericht op accountants, advocaten en notarissen. Stefan is tevens docent, examinator en scriptiebegeleider. (internationale) externe verslaggeving bij de Nyenrode Business Universiteit.

drs. Gert Jan Jordaan RA openbaar accountant en universitair docent Financial Reporting Nyenrode

De cursus vindt plaats in Carlton President Hotel Utrecht in Utrecht

Adres

Carlton President Hotel Utrecht Floraweg 25 Utrecht Telefoonnummer 0302425900 E-mailadres banqueting@president.carlton.nl Website www.carlton.nl