Actualiteiten Externe Verslaggeving

Voor samenstel-, controlepraktijk en in-business

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
9 december 2021 - Utrecht
Tijd
13:30 - 20:00
Prijs ex. btw
€ 495,00 (leden) / € 595,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Governance, Risk & Compliance, Accountancy Samenstelpraktijk, Finance Operations & Reporting
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, MKB-accountants
Niveau
Fundamental
Accountancy
5 pe-uren

9 december 2021 - Utrecht

Eerdere deelnemers:

In een dag weer veel geleerd over de (te verwachten) wijzigingen en hoe hier mee om te gaan. Zeer interessant.


Het jaarlijkse seminar met plenaire- en parallelsesies voor accountants werkzaam binnen de samenstel-, controle-praktijk of in-business.

Sommige onderwerpen en ontwikkelingen zijn immers voor iedereen relevant, daar starten we dit seminar plenair mee. Tijdens de parallalelsessies word je bijgepraat over de laatste actuele ontwikkelingen op het gebied van NL GAAP specifiek voor het eigen werkveld. De sprekers behandelen praktische en relevante vraagstukken inzake bestaande en toekomstige wet- en regelgeving. We sluiten af met een plenaire sessie waarin een algemene update externe verslaggeving wordt gepresenteerd.

Doelstelling

Na afloop van dit seminar ken je de belangrijkste ontwikkelingen en aandachtspunten op het gebied van externe verslaggeving onder NL GAAP met dit jaar aandacht voor duurzaamheidsverslaggeving (Titel 9 Boek 2 BW en de RJ). Van de docenten uit de praktijk krijg je handvatten om de nieuwe wet- en regelgeving toe te passen in jouw praktijk.

Inhoud

Op het programma staan nieuwe bepalingen in de wet- en regelgeving die van toepassing zijn op de jaarrekening 2021. We bespreken tevens toekomstige wijzigingen en ontwikkelingen en we hebben oog voor praktische vraagstukken en verdiepingen inzake bestaande wet- en regelgeving. Het programma staat dit jaar onder leiding van dagvoorzitter Gert-Jan Jordaan.

Na een korte introductie door de dagvoorzitter starten we plenair met Usha Ganga over duurzaamheidsverslaggeving en de weerslag op NL GAAP. Wat is wanneer voor welke organisaties van belang?

Vervolgens bieden we twee keer een blok aan met keuzesessies. Iedere sessie duurt een uur en tussen de sessies hebben we een korte pauze gepland.
Blok 1
 • Impairment en kleine rechtspersonen
 • Vastgoed en onderhoud
 • Blok 2
 • Verlieslatende contracten bij projecten
 • Opbrengstverantwoording
 • Aansluitend vindt tot 18.00 uur een netwerkdiner plaats. We sluiten het het seminar plenair af met een algemene update externe verslaggeving verzorgd door Gert-Jan Jordaan.

  Je krijgt uiteraard gelegenheid vragen te stellen en met de sprekers van gedachten te wisselen.

  Bestemd voor

  Iedere accountant die betrokken is bij organisaties die NL GAAP toepassen.

  drs. Stefan Betting RA

  Stefan Betting drs. Stefan Betting RA, eigenaar/oprichter van Profeda, een organisatie gericht op accountants, advocaten en notarissen. Stefan is tevens docent, examinator en scriptiebegeleider. (internationale) externe verslaggeving bij de Nyenrode Business Universiteit.

  drs. Gert Jan Jordaan RA openbaar accountant en universitair docent Financial Reporting Nyenrode
  drs. Francesca Mather RA

  De cursus vindt plaats in Carlton President Hotel Utrecht in Utrecht

  Adres

  Carlton President Hotel Utrecht Floraweg 25 Utrecht Telefoonnummer 0302425900 E-mailadres banqueting@president.carlton.nl Website www.carlton.nl