Kwaliteit verantwoorden binnen complexe omgeving

Voor compliance, toezichthouders, aandeelhouders *nieuw*

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
23 april 2021, 12, 28 mei 2021 - Baarn
Tijd
09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30
Prijs
€ 2.230,00 (leden) / € 2.230,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Expert
Accountancy
17 pe-uren

Het belang van gelijk krijgen is veel groter dan het belang van gelijk hebben. Opereert u in een complex speelveld? Juist dan is het van belang dat u naast uw inhoudelijke kennis ook de juiste manier van communiceren hanteert.

Communiceren met en binnen de directie, RVC en/of aandeelhouders, en mogelijk ook nog met controlerende instellingen zoals DNB en de AFM? Grote kans dat u zich in een speelveld bevindt waarin uw werk met de nodige diplomatie gepaard gaat.

Om u juist in deze situaties meer slagkracht te bieden hebben wij deze training ontwikkeld. In deze training krijgt u een unieke combinatie van communicatietechnieken. En deze willen we zo persoonlijk mogelijk aanreiken. Vandaar dat we starten met een assessment waar uw sterkten en valkuilen rondom communicatie inzichtelijk worden. Dit vormt de basis voor uw persoonlijk ontwikkelplan en waarmee we samen tijdens deze training aan de slag gaan.

Deze training is een fantastische aanvulling op de kennis die u al heeft. Immers het belang van gelijk krijgen is veel groter dan het belang van gelijk hebben.

Doelstelling

Aan het einde van deze training heeft u veel extra inzicht in uw eigen communicatiemogelijkheden en heeft u een concreet plan hoe u dit in de dagelijkse praktijk kunt benutten.

Inhoud

Het programma bestaat uit een assessment van een dagdeel en drie trainingsdagen in een groep van maximaal zes deelnemers.

Tijdens de trainingsdagen staan de volgende aspecten centraal:

 • Inzicht krijgen in de drijfveren van je gesprekspartners zowel op individueel als bedrijfsniveau
 • De juiste doorvraagmethodes hanteren om te weten wat er werkelijk speelt.
 • Kunnen communiceren waarbij je duidelijk bent en toch de kool en de geit kunt sparen.
 • Mensen kunt bewegen om de acties te doen waarvan jij graag wilt dat ze die doen (overtuigen), onderhandelingstechnieken.
 • Voor de assessment wordt een individuele afspraak gepland van een dagdeel. De assessment en het daar aan gerelateerde gesprek brengt de sterkten en valkuilen in beeld en vormt daarmee het individuele ontwikkelplan voor de trainingsdagen.

  Het is de bedoeling dat je delen uit je individuele ontwikkelplan ook inbrengt tijdens de trainingsdagen.

  Bestemd voor

  We richten ons op strategische functies, professionals die verantwoording vragen of afleggen aan bestuurlijke of toezichthoudende organen. Deelnemers zijn bijvoorbeeld werkzaam binnen directie, bestuur of als compliance manager. De overeenkomst is dat zijn van doen hebben met stakeholders, deels intern maar vooral extern, waarin verantwoording van het gevoerde beleid essentieel is en belangen (deels) kunnen afwijken.

  drs. Guido Dik Guido Dikbusiness coach en geaccrediteerd internationaal NLP Master Trainer.

  De cursus vindt plaats in Conferentiecentrum Drakenburg Baarn in Baarn

  Adres

  Conferentiecentrum Drakenburg Baarn Dr. Albert Schweitzerweg 1 Baarn Telefoonnummer (035) 646 14 14 E-mailadres info@drakenburg.nl