Sturen met bedrijfsactiviteitenmodel + strategymap

Onderdeel van Dynamische sturing in turbulente tijden. Een innovatieve serie. *nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Tijd
10:00 - 19:00
Prijs ex. btw
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Performance Management
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
7 pe-uren

De cursus Sturen met bedrijfsactiviteitenmodel + strategymap maakt deel uit van de innovatieve serie 'Dynamische sturing in turbulente tijden'. Bekijk het programma.

Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief.


Verbinding in de keten, van strategie tot werkvloer en tussen plan en realisatie, is onontbeerlijk in het dynamisch sturen. Voor elke bedrijfsactiviteit wordt vastgesteld hoe deze bijdraagt aan de strategie en hoe dat wordt gemeten. De strategymap toont aan hoe financiële indicatoren en klantindicatoren in de processen worden gerealiseerd en hoe het ontwikkelings- en leeraspect daaraan een bijdrage levert.

Per meetwaarde wordt nagegaan welke bedrijfsdimensies nodig zijn om de operatie te sturen. Zo wordt duidelijk welke karakteristieken op transactieniveau worden vastgelegd om te kunnen voldoen aan wijzigende informatiebehoeften. De kwaliteitscriteria bepalen wat de belangrijkste gegevens zijn en hoe die het beste kunnen worden gemanaged.

Doelstelling

In deze module gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Ontwikkelen van een bedrijfsactiviteitenmodel
  • Operationaliseren van sturing gebruikmakend van de strategymap
  • Structureren van gegevens met bedrijfsdimensies
  • Bepalen van de logische informatiestructuur en kritische bedrijfsgebeurtenissen
  • Registeren van de relevante karakteristieken van gegevens

Inhoud

We gaan de organisatie specifieke context analyseren en leren hoe het bedrijfsactiviteitenmodel je hierbij van dienst kan zijn. Er zijn diverse aanvliegroutes voor het sturen op resultaten; hoe bepaal je je keuze van toepassing? Hoe ga je concreet aan de slag met performance management?

Voorbereiding
Als voorbereiding bestudeer je specifieke hoofdstukken uit het boek Dynamische sturing in turbulente tijden. Tijdens de cursus zal deze stof als bekend worden verondersteld. De leestijd bedraagt ongeveer 1,5 tot 2 uur en daarnaast bekijk je een video. Het boek 'Dynamische sturing in turbulente tijden' (ISBN 978-94-6215-702-6) is niet bij de cursusprijs inbegrepen en dient door de deelnemer zelf te worden aangeschaft.

Het boek kun je bestellen via deze link.

Bestemd voor

Accountants in business, controllers en overige financieel professionals.

Interesse in de andere cursussen uit de serie Dynamische sturing? Bekijk ze hieronder:
Data & drijfveren: managen van waardevolle data
Impact digitalisering op rol van controller

Fred Conijn RA Fred Conijn

Fred is managing consultant bij DynamicControl.NL. Hij heeft meer dan 38 jaar praktijkervaring, op het gebied van Finance & Control, besturing van organisaties en de inrichting van informatievoorzieningen. Hij is dé expert in Nederland op het gebied van het toepassen van dynamic control. Fred is verbonden geweest aan de business universiteit Nyenrode als docent Management Control. In 2014 heeft hij het 'Business Design Developing Expert Program' van de Henley Business School afgerond. Sinds 1997 doet Fred onderzoek naar ontwikkelingen in de besturing van organisaties. Zijn praktijkervaringen en onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in meer dan honderd artikelen en zes boeken. Fred is de auteur van het boek 'Aan de slag met dynamic control'. Fred behandelt de stof uit het boek en begeleidt de deelnemers bij het toepassen en bedrijfsspecifiek maken voor hun eigen organisatie.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Utrecht in Utrecht

Adres

Van der Valk Hotel Utrecht Winthontlaan 4 -6 Utrecht Telefoonnummer (030) 800 08 00 E-mailadres Sales@utrecht.valk.nl