Strategie voor Digitale Transformatie

wat vergt het van organisatie en leiderschap

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
17, 18, 19 november 2021 - Ermelo
Tijd
10:00 - 18:00, 09:00 - 17:00, 09:00 - 17:00
Prijs ex. btw
€ 2.250,00 (leden) / € 2.500,00 (niet-leden) , inclusief overnachting
Kennisgebied
Specials, Strategie, IT & Data
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
20 pe-uren

17, 18, 19 november 2021 - Ermelo

Met het volgen van dit programma adresseer je een mogelijk thema binnen het verplicht onderwerp 2021 Continu239teit. Je kunt als accountant in business invulling geven aan dit onderwerp in brede zin. Van belang is dat je goed beoordeelt hoe het thema van je keuze past binnen je eigen ontwikkeling en wat daarmee bereikt moet worden. Bekijk hier meer informatie over het verplicht onderwerp.

Deze driedaagse cursus is inclusief twee overnachtingen en tweemaal diner.

Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief.


Digitalisering staat op de strategische agenda in vrijwel iedere denkbare sector. De ontwikkelingen gaan snel: de vraag waarom digitalisering belangrijk is voor de continuïteit van de organisatie is voor de meesten al een gepasseerd station. De vraag die nu de boventoon voert, is HOE pakken we digitalisering het beste aan?

Wat zijn good practices voor de strategie en organisatie en wat is er bekend over bad practices die we maar beter kunnen vermijden? En bij financieel professionals leeft de vraag: welke rol pakken we hierin?

Deze cursus behandelt de essentiële onderwerpen strategie, organisatie en leiderschap, om vervolgens concreet met digitalisering aan de slag te gaan of al ingezette digitalisering te versnellen.

Doelstelling

Tijdens de cursus gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Herkennen van digitale businessmodellen en deze kunnen toepassen op de eigen organisatie
  • Begrijpen welke capaciteiten de organisatie nodig heeft voor succesvolle digitalisering
  • Toepassen van tools, concepten en good practices in te zetten om gericht en snel te kunnen digitaliseren
  • Inzichten opdoen in de eigen (leiderschaps)rol bij digitale transformatie.

Inhoud

In deze driedaagse cursus gaan de deelnemers samen met de docenten concreet aan de slag. Het programma omvat cases, voorbeelden, tools en inzichten uit de literatuur en praktijk. Deelnemers brengen hun vraagstukken en ervaringen in.

Bestemd voor

De cursus is bestemd voor cfo's, financieel directeuren en controllers en accountants in business die betrokken zijn bij strategie & organisatievraagstukken rond digitalisering.

dr. Martijn Rademakers Martijn Rademakers

Dr. Martijn Rademakers is Adjunct Professor of Strategy & Organization aan de Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam. Ook doceert hij aan TIAS School for Business & Society en Rotterdam School of Management. Martijn is daarnaast onafhankelijk adviseur voor organisaties in binnen- en buitenland, waar de nadruk ligt op business innovatie, implementatie en agility. Ook is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van diverse startups en scale-ups.

dr. Frieda van Belle

Frieda van Belle

Dr. Frieda van Belle is adviseur voor organisaties met complexe vraagstukken rond digitalisering en agility. Tevens is zij guest lecturer bij Rotterdam School of Management en Nyenrode. Frieda heeft ruime ervaring in het (bege)leiden van digitaliseringsprocessen en een sterke affiniteit met de inzet en ontwikkeling van moderne educatievormen.

De cursus vindt plaats in Hotel de Heerlickheijd van Ermelo in Ermelo

Adres

Hotel de Heerlickheijd van Ermelo Staringlaan 1 Ermelo Telefoonnummer (0341) 56 85 85 E-mailadres BanquetSales@heerlickheijd.nl Website https://heerlickheijdvanermelo.nl/