Data-analyse en praktijk

Over de kloof en de brug *nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
20 mei 2021 - Online
Tijd
14:30 - 17:15
Prijs
€ 225,00 (leden) / € 265,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Audit & Assurance, Performance Management, IT & Data, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Auditor
Niveau
Advanced
Accountancy
2 pe-uren

20 mei 2021 - Online

Deelnemers vanuit Suriname krijgen voorrang bij inschrijven tot 4 weken voor aanvang cursus.


Hoe overbruggen we de kloof tussen accountant en dataspecialist? Deze praktische workshop levert u enkele concrete stappen om data-analyse verder te brengen in uw eigen werk.

De accountant zal in ieder geval kennis moeten nemen van het totaalbeeld van data-analyse. Hoe ver is data-analyse ontwikkeld, door wie wordt deze uitgevoerd en wat is de rol van de accountant? En hoe ziet de kloof tussen accountant en dataspecialist eruit? Maar vooral hoe overbruggen we deze kloof? En wat is het resultaat wanneer deze kloof niet wordt overbrugd?

Maar wat is nu eigenlijk Data-analytics en de woorden waarmee het geassocieerd wordt zoals artificial intelligence, machine learning, process mining en decision mining. Hoe passen de verschillende tools zoals Power-BI, Power-Pivot, Tableau en het traditionele Microsoft Excel in deze trends. En nog veel belangrijker, in welke mate ben jij als professional in staat om analyses uit te voeren en beslissingen te maken, die betrouwbaar, accuraat, controleerbaar en zinvol zijn. En hoe ga je hierbij gebruik maken van moderne analyse-technieken, zodat je elke vraag vanuit jouw organisatie gefundeerd kunt beantwoorden.

Martijn Zoet schetst op inspirerende wijze het landschap van data-analyse en doet dat vanuit de accountant in zijn rol vanuit controle, monitoring en analist.

Doelstelling

Kennis vergaren over data-analyse en de rol van deze tooling binnen het werkveld van de accountant als controleur, auditor, monitoring of analist. Met deze bagage weet de deelnemer data-analyse een passende plek te geven binnen het eigen werkveld.

Inhoud

Tijdens deze cursus komen verschillende typen analyses aan de orde: voorspellen, segmentatie, associatie, correlatie, overeenkomsten en sigma. Deze analyses worden uitgelegd in Jip-en-Janneke taal waarna herkenbare voorbeelden uit de praktijk volgen.

  • Belangrijkste Data-analytics trends & ontwikkelingen
  • Wat zijn de type analyses die uitgevoerd kunnen worden?
  • Wat zijn in de eigen omgeving mogelijkheden om deze analyses uit te voeren? Vertaling Data-analytics naar uw praktijk: de eerste stap
  • Scan eigen kennis en mogelijkheden

Bestemd voor

Accountants en overige financials betrokken die data analyseren, verwerken of controleren.

dr. ing. Martijn Zoet

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online