Summercourse Audit & Assurance

Voor openbaar, intern- en overheidsaccountants

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
1, 2, 3 september 2021 - Garderen
Tijd
12:00 - 20:00, 08:30 - 20:00, 08:30 - 14:15
Prijs ex. btw
€ 1.855,00 (leden) / € 2.135,00 (niet-leden) , inclusief overnachting
Kennisgebied
Specials, Audit & Assurance
Bestemd voor
Openbaar accountants, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Auditor
Niveau
Advanced
Accountancy
20 pe-uren

1, 2, 3 september 2021 - Garderen

Accountants werkzaam in de openbare audit praktijk, bij de overheid of bij een internal audit functie maken met deze summercourse een frisse start na de zomervakantie. Het programma is actueel en gevarieerd en omvat ook het verplichte onderwerp 'continuïteit'. Theorie en actualiteiten worden afgewisseld met actieve interactieve workshops. Uitstekende docenten spijkeren je kennis bij in de prachtige omgeving van Bilderberg Résidence Groot Heidenborgh. In het programma zijn voldoende momenten ingebouwd om de goede sfeer van de Veluwe te proeven en om te netwerken met collega's in de natuurlijke en bosrijke omgeving. Het programma is de afgelopen jaren hoog gewaardeerd door de deelnemers.

Dag 1
Het verplichte onderwerp Continuïteit wordt specifiek aangepast voor de gehele doelgroep en er wordt rekening gehouden met de perspectieven van zowel de controlerende als de interne accountant. Naast het verplichte PE-onderwerp continuïteit komt het auditen van soft controls aan de orde. Na een theoretische inleiding ga je zelf interactief aan de slag met soft controls in een workshop met kleinere groepen.

Dag 2
We starten met een interactieve vragenronde en een update van ontwikkelingen op het gebied van externe verslaggeving. Daarna ga je in de vorm van een workshop met je eigen competenties bij het stellen van vragen aan de slag. In de middag volgt een uitgebreide sessie over steekproeven nemen en beoordelen. We sluiten de tweede dag af met actualiteiten op het gebied van duurzaamheid en niet financiële informatie.

Dag 3
In de ochtend wisselen 3 praktijksessies elkaar af op het gebied van de toekomst van het accountantsberoep. Denk aan het accountantskantoor of de internal audit functie van de toekomst, waarin data-analytics en IT-tools niet meer mogen ontbreken en er continue aandacht is voor fraude in de controle. We hebben een ontspannen en verassende afsluiter voor na de lunch gepland.

Doelstelling

Met dit programma:

 • Voldoe je aan de gevraagde inspanning voor het verplichte onderwerp continuïteit.
 • Verkrijg je kennis van auditen van soft controls.
 • Werk je aan je persoonlijke ontwikkeling op het gebied van vragen stellen.
 • Leer je over de ins en outs van steekproeven nemen en conclusies trekken.
 • Wordt je bijgepraat over duurzaamheidsontwikkelingen en niet financiële informatie.
 • Wordt je bijgepraat over actualiteiten op gebied van externe verslaggeving.
 • Deel je inzichten uit met collega's.
 • Wordt je geïnspireerd.

Inhoud

We bieden een afwisselend programma gericht op assurance aan, met o.a.:

 • Verplicht onderwerp continuïteit
 • Audit van soft controls
 • Anders vragen stellen
 • Actualiteiten externe verslaggeving
 • Valkuilen van steekproeven en statistiek
 • Inspiratie en innovatie
 • Praktijksessies

Dagvoorzitter
Marianne van Kimmenade neemt het dagvoorzitterschap voor haar rekening bij de summercourse. Ze is werkzaam bij de NBA en heeft uitgebreide ervaring met de achtergrond van de doelgroep van deze summercourse. Marianne is senior beleidsmedewerker en themaregisseur fraude.

De praktijksessies worden gefaciliteerd door een vaktechnisch begeleider die de discussie omtrent een concreet onderwerp leidt. Deelnemers stellen vragen en wisselen ervaringen en inzichten uit. De vertaling van de regelgeving naar de praktijktoepassing staat daarbij centraal.

https://www.nbaopleidingen.nl/globalassets/programma/summercourse-aa.pdfan>


Bestemd voor

Voor alle accountants die assurance afgeven, al dan niet vrijwillige of wettelijke controleopdrachten verrichten alsook opdrachten anders dan controle van historische financiële informatie. Kortom, deze summercourse is geschikt voor openbaar accountants, intern- en overheidsaccountants.

drs. Erik van Bekkum RA

Bedrijfskundige, Registeraccountant, director KPMG Soft Controls. Erik is binnen KPMG verantwoordelijk voor de soft controls dienstverlening. Hij heeft meer dat 10 jaar ervaring in de opleiding, coaching en advisering van internal en external auditors bij het integreren van soft controls in audits. De afgelopen jaren heeft hij nationale en internationale organisaties ondersteund om de impact in audits te vergroten door soft controls te onderzoeken en hierover te rapporteren aan bestuurders en commissarissen.

Erik van Bekkum
drs. Vincent Wanders RA

Vincent Wanders

o.a. kerndocent compliance en integriteitsmanagement, Vrije Universiteit en kerndocent postmaster auditing, Nyenrode
Jeannette de Haan RO EMIA

Jeanette de Haan

Jeannette de Haan is consultant, coach en trainer. Jeannette heeft ruime ervaring met waarderend auditen, waarderend ontwikkelen en waarderend actieonderzoek en brengt meer dan 20 jaar audit-, onderzoek-, proces-, kwaliteit-, governance en verandermanagementervaring mee die ze heeft opgedaan in zowel de profit- als de nonprofitsector.

Met haar scherpe onderzoekende blik werkt zij relationeel met de zichtbare en onzichtbare lagen van informatie in organisaties. Haar werkwijze kenmerkt zich door het gebruik van afwisselende methoden en werkvormen, veel interactie en een positieve energie en altijd vanuit haar motto: zien, raken en doen. Zij is coauteur van het 'Handboek Appreciative Inquiry' en schreef onlangs samen met haar collega's het boek "Veranderen met Appreciative Inquiry".

dr. Ferdy van Beest Ferdy van Beest

Dr. Ferdy van Beest is als Directeur Data Proposities en Integrated Reporting verbonden aan Flynth adviseurs en accountants. Daarnaast is hij als universitair docent verbonden aan de Nyenrode Business Universiteit gespecialiseerd in het vakgebied externe verslaggeving en treedt hij op als examinator jaarrekening recht voor de NBA. Ook heeft hij meerdere publicaties en boeken over integrated reporting en externe verslaggeving en is hij een veel gevraagd spreker voor executives en accountants.

drs. Paul van Batenburg

Paul van Batenburg

Zelfstandig, mede auteur van NBA Handreiking 1141 en gastdocent op vier universiteiten. Paul assisteert kantoren bij de opzet, uitvoering en evaluatie van gegevensgerichte controles.

Louis van Garderen RA

louis van garderen

Oprichter JOINSON&SPICE, gespecialiseerd TMT-accountantskantoor (Technologie, Media en Telecom). Voormalig nationaal Partner TMT bij Mazars, belangstelling voor disruptieve business modellen

drs. Usha Ganga RA

Usha Ganga

Usha Ganga RA is themaregisseur integrated thinking, control en reporting bij het Centrum Meervoudige Waardecreatie en docent-onderzoeker bij de HAN.

Rick Ottenhof RA

Rick Ottenhof

Rick Ottenhof RA Senior Consultant KPMG - Soft Controls & Internal Control Ik heb ruime ervaring bij het uitvoeren van verschillende externe en interne audits almede met het implementeren van controleraamwerken voor specifieke bedrijfsprocessen bij verschillende organisaties klanten. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in soft controls en assisteert o.a. jaarrekeningcontroleteams om soft controls in hun procedures op te nemen, tevens help ik organisaties om zelf meer aandacht te schenken aan cultuur en gedrag bij hun interne audits of bij het uitvoeren van een onderzoek naar een incident. In de afgelopen jaren heb ik trainingen rondom soft controls, internal control en dossiervorming gegeven.

drs. Antoinette Dijkhuizen-van Os RA

Antoinette Dijkhuizen (1972) is oprichtster van accountantskantoor 4you accountancy en biedt realtime en online stuurinformatie zodat de ondernemer 24/7 betrouwbare informatie tot haar beschikking heeft. Ook is zij actief in de controlepraktijk onder de naam 4you audit.

antoinette dijkhuizen

Paul Smit

paul smit

Filosoof & cabaretier Paul Smit is een van de meest gevraagde sprekers van Nederland. Hij combineert humor en inhoud en gaat in op thema's als samenwerking, innovatie, beïnvloeding & verandering. Paul studeerde af op de 'Evolutie van het menselijk bewustzijn' en schreef tien boeken over filosofie, psychologie en neurowetenschap.

drs. Mark van Rooijen RA

mark van rooijen

Mark van Rooijen is werkzaam als Hoofd Audit binnen Group Internal Audit bij APG, met als aandachtsgebied het bedrijfsonderdeel APG Asset Management. In zijn rol stuurt hij een team aan met het aandachtsgebied op het bedrijfsonderdeel APG Asset Management.

De cursus vindt plaats in Bilderberg Résidence Groot Heideborgh in Garderen

Adres

Bilderberg Résidence Groot Heideborgh Hogesteeg 50 Garderen Telefoonnummer 0577462700 E-mailadres reservation@bilderberg-grootheideborgh.nl Website http://www.bilderberg.nl/hotels/groot-heideborgh/