Capita Selecta strategisch management

Instrumenten, denkmodellen en best practices

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
28 september 2021 - Vianen Ut
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs ex. btw
€ 595,00 (leden) / € 695,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
6 pe-uren

28 september 2021 - Vianen Ut

Als RC ontvang je het ledentarief.


De rol van de financial in business schuift steeds meer op van operationeel naar strategisch. Daarmee groeit de noodzaak om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen het vakgebied strategisch management.

Kennis over klassiekers als het 5-krachtenmodel, het 7-S model, Core Competences, Value Disciplines, BHAG's en 'Blue Ocean Strategy' blijkt vaak wel een opfrisser te kunnen gebruiken. Plus: wat zijn tegenwoordig belangrijke concepten en instrumenten? Agile? Business models? Digital Platforms? MPVs? Wat zijn de mogelijkheden hiervan en wat zijn de soms risicovolle beperkingen bij toepassing in de eigen praktijk?

Doelstelling

We gaan tijdens deze cursus aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Begrijpen: up-to-date brengen en verdiepen van je strategische kennis
  • Toepassen: de koppeling maken tussen Strategisch Management en je eigen praktijk.
  • Evalueren: scherpen van het eigen strategisch denken aan de hand van best en worst practices uit de praktijk.

Inhoud

Je krijgt een compacte update van de mogelijkheden en valkuilen van de belangrijkste instrumenten en denkmodellen in het domein van Strategisch Management. Zowel klassiekers als recente concepten en modellen passeren de revue. De theorie wordt interactief tot leven gebracht, met voorbeelden, opdrachten en ruimte voor reflectie op het eigen denken en de eigen organisatie.

Bestemd voor

Controllers, accountants in business en externe accountants die betrokken zijn bij strategische vraagstukken of waarbij strategie een belangrijke contextvariabele vormt bij het uitvoeren van de eigen werkzaamheden.

dr. Martijn Rademakers Martijn Rademakers

Dr. Martijn Rademakers is Adjunct Professor of Strategy & Organization aan de Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam. Ook doceert hij aan TIAS School for Business & Society en Rotterdam School of Management. Martijn is daarnaast onafhankelijk adviseur voor organisaties in binnen- en buitenland, waar de nadruk ligt op business innovatie, implementatie en agility. Ook is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van diverse startups en scale-ups.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Vianen in Vianen Ut

Adres

Van der Valk Hotel Vianen Prins Bernhardstraat 75 Vianen Ut Telefoonnummer 0347 32 59 59 Website http://www.hotelvianen.nl/