Strategie implementatie

Hoe je strategie gerealiseerd te krijgen

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
8, 9 november 2021 - Baarn
Tijd
09:30 - 17:30, 09:30 - 17:30
Prijs ex. btw
€ 1.250,00 (leden) / € 1.350,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie
Bestemd voor
Accountants in business, Overheidsaccountants, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
13 pe-uren

8, 9 november 2021 - Baarn

Als RC ontvang je het ledentarief.


De meest gestelde vraag door financiële professionals over strategie gaat niet over wat de strategie moet zijn, maar hoe strategie succesvol te implementeren. Aan strategische modellen, boeken, best practices en adviezen geen gebrek, Toch verloopt de implementatie bij veel organisaties moeizaam of mislukt zelfs grotendeels.

Wat maakt implementatie zo lastig? Hoe kun je de belangrijkste valkuilen ontwijken? Met deze tweedaagse cursus krijg je grip op strategie implementatie, met o.a. een model dat overzicht biedt over het gehele proces, praktische instrumenten en voorbeelden uit de praktijk. Ook is er aandacht voor je leiderschapsrol bij strategie implementatie.

Bovendien kun je met je eigen implementatievraagstuk aan de slag. De groep voor deze cursus wordt bewust klein gehouden om veel aandacht te kunnen besteden aan de issues en vragen die de deelnemers inbrengen.

Doelstelling

In deze cursus gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

 • Vergroten van de (persoonlijke) effectiviteit in strategische implementatieprocessen
 • Leren hoe mogelijke valkuilen te identificeren èn te ontwijken
 • Grip krijgen op de eigen rol in vraagstukken op strategisch en organisatieniveau
 • Inhoud

  Een globale schets van het programma is
  Dag 1:

  • Introductie van een integratief kader voor strategische implementatieprocessen
  • Verdieping van het eigen strategisch denkvermogen

  Met behulp van concepten, instrumenten, cases en voorbeelden leer je de belangrijke issues, valkuilen en mogelijkheden sneller en beter te identificeren.

  Dag 2:

  • De belangrijke onderdelen van het implementatieproces, waaronder:
   - het mobiliseren van de juiste mensen
   - het identificeren van tegenstanders
   - de rol van leiderschap in dit proces

  De cursus is zodanig ingericht dat je leert van de docent èn mededeelnemers en -heel belangrijk- dat wat je leert direct kunt toepassen op de situatie in je eigen organisatie.

  Bestemd voor

  Cfo's, controllers en accountants die betrokken zijn bij strategische implementatievraagstukken, of waarbij strategie implementatie een belangrijke contextvariabele vormt bij het uitvoeren van de eigen werkzaamheden.

  dr. Martijn Rademakers Martijn Rademakers

  Dr. Martijn Rademakers is Adjunct Professor of Strategy & Organization aan de Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam. Ook doceert hij aan TIAS School for Business & Society en Rotterdam School of Management. Martijn is daarnaast onafhankelijk adviseur voor organisaties in binnen- en buitenland, waar de nadruk ligt op business innovatie, implementatie en agility. Ook is hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van diverse startups en scale-ups.

  De cursus vindt plaats in Conferentiecentrum Drakenburg Baarn in Baarn

  Adres

  Conferentiecentrum Drakenburg Baarn Dr. Albert Schweitzerweg 1 Baarn Telefoonnummer (035) 646 14 14 E-mailadres info@drakenburg.nl