iWebinar Continuïteit voor de Samenstelpraktijk

De praktijk centraal met een praktijkcasus uit het mkb

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
22 november 2021 - Online
Tijd
09:00 - 11:00
Prijs ex. btw
€ 150,00 (leden) / € 170,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Verplicht onderwerp, Accountancy Samenstelpraktijk, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
2 pe-uren

Continuïteit raakt aan de kern van uw kantoor! Daarom gaat dit interactieve webinar met maximaal 12 deelnemers ook op kernthema's binnen Continuïteit in. Het jaar 2021 brengt accountants in de samenstellingspraktijk regelmatig in aanraking met het onderwerp Continuïteit, waarbij vele thema's een rol (kunnen) spelen.

Het Bestuur van de NBA heeft voorgeschreven dat u aandacht besteedt aan het onderwerp Continuïteit aan de hand van Thema's. Het kernthema voor een accountant in de samenstellingspraktijk is opgenomen in dit webinar.

Doelstelling

De accountant die deelneemt aan dit webinar voldoet aan de verplichting om invulling te geven aan de Thema's die in deze cursus zijn opgenomen. Daarnaast wordt een meer integrale aanpak van het aspect Continuïteit gestimuleerd.

Inhoud

Wat is een iWebinar

Dit interactief webinar met maximaal 12 deelnemers kenmerkt zich door een wisselwerking tussen de deelnemers onderling en de deelnemers met de docent. Het kernthema wordt belicht vanuit verschillende perspectieven. Ook integratie van deelperspectieven komt aan de orde. Bij ieder thema wordt de vraag aan u gesteld: 'Wat is de koppeling hiervan in uw praktijk met continuïteit". U krijgt hierdoor een breed beeld aan aspecten over het thema Continuïteit aangeboden. Bij een interactief webinar participeert u ook door vragen in de groep te beantwoorden, in de Chatfunctie kwalitatieve vragen te bespreken en uw vragen te stellen vanuit de praktijk. U voelt zich vrij om uw vragen te stellen en bent daarbij beschermd door de wijze van opzet en het beperkt aantal deelnemers.

Inhoud in detail

Introductie (10 minuten)

  1. Opening en Welkom
  2. Programma, Aanpak en Doelstellingen
  3. Afstemming Thema's
  4. Aanleiding

Praktijkcasus Samenstelpraktijk (110 minuten)

Hierna wordt de praktijkcasus besproken uit de samenstelpraktijk. Bij de bespreking van deze casus komen ook elementen uit de Thema's aan de orde aan de hand van de praktijkcasus. Het gaat dan om.

  1. Fasen van (dis)continuïteit van een onderneming (Thema 3);
  2. Vroeg signaleren van ontwikkelingen: early warning signalen (Thema 6);
  3. Cijferbeoordeling bij het signaleren van ontwikkelingen (Thema 11);
  4. Steunmaatregelen nader bekeken vanuit het aspect van continuïteit (Thema 4).

De afsluiting bevat ook ruimte voor uw initiële terugkoppeling.

Bestemd voor

Openbaar accountants - en aankomend accountants - die werkzaam zijn in de samenstelpraktijk.

drs. Sytze de Swart RA AA Sytze de ZwartSytze de Swart heeft ruime ervaring als accountant en adviseert al vele jaren ondernemers. Ook is hij een zeer ervaren docent.

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online