Ervaar de kracht van IBP

De simulatie workshop Integrated Business Planning

Details

Cursusduur
4 dagen
Datum en locatie
17, 24 november 2021, 1, 8 december 2021 - Online
Tijd
09:30 - 12:00, 09:30 - 12:00, 09:30 - 12:00, 09:30 - 12:00
Prijs ex. btw
€ 995,00 (leden) / € 1.150,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie, Performance Management, Online learning
Bestemd voor
Accountants in business, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
10 pe-uren

17, 24 november 2021, 1, 8 december 2021 - Online

Met het volgen van dit programma adresseer je een mogelijk thema binnen het verplicht onderwerp 2021 Continuïteit. Je kunt als accountant in business invulling geven aan dit onderwerp in brede zin. Van belang is dat je goed beoordeelt hoe het thema van je keuze past binnen je eigen ontwikkeling en wat daarmee bereikt moet worden. Bekijk hier meer informatie over het verplicht onderwerp.

Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief.


Het is een probleem bij veel organisaties: de verschillende business functies zijn niet goed op elkaar afgestemd. Vaak hebben zowel afdelingen als medewerkers verschillende doelstellingen en incentives waardoor samenwerking wordt bemoeilijkt. Herkenbaar?

Integrated Business Planning (IBP) faciliteert de cross-functionele alignment binnen de organisatie. Het IBP-proces maakt beslissingen mogelijk die optimaal zijn voor de hele organisatie en niet slechts voor één afdeling. Bovendien kan het de brug zijn tussen de strategie van de organisatie en de tactische en operationele beslissingen. Op deze manier draagt het bij aan continuïteit en voorspelbaarheid van de onderneming, zowel financieel als operationeel.

Is S&OP al geïmplementeerd binnen je organisatie en wil je het verbeteren? Of misschien wil je de volgende stap zetten naar IBP. Maar waar moet je beginnen? Neem dan deel aan deze reeks en ervaar de kracht van Integrated Business Planning.

Doelstelling

Tijdens deze workshop reeks gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Leren hoe je als een team IBP targets kunt formuleren, implementeren, executeren en bijstellen
  • Inzichten opdoen hoe de organisatie business issues en besluitvorming kan allignen met IBP
  • Leren hoe je als integraal team de continuïteit en voorspelbaarheid van de organisatie kunt borgen

Inhoud

Deze online training bestaat uit een reeks van vier online workshops waarin we de ultieme IBP simulatie met elkaar doorleven. Door het simuleren van de werkelijkheid ervaar je een hele steile leercurve.

Je leert met je teamgenoten de impact van beslissingen en hoe ze een invloed hebben op de gemeenschappelijke targets die jullie hebben geformuleerd. Op basis van de uitkomsten beslis je als team hoe er voor te zorgen dat targets gehaald worden. Als team ben je steeds bezig de IBP-doelstellingen te halen door bij te sturen in je operaties en financiën en de gaps te verkleinen.

De reeks bestaat uit 4 online workshops van elk 2,5 uur verspreid over 1 maand. In de tijd tussen de workshops werk je op eigen gelegenheid met je team aan de opdrachten. Deze thuiswerkopdrachten vragen om een tijdsinvestering van 3 uur in het totaal.

Bestemd voor

Ben je actief betrokken bij S&OP/ IBP en wil je de volgende stap zetten? En werk je in de verkoop, financiën, inkoop, operations of supply chain? Neem dan deel en help je organisatie meer veerkrachtig, wendbaar en voorspelbaar te maken vanuit het brede IBP-perspectief.

Neem je een collega van een andere afdeling mee dan krijgt hij/zij een korting van 250,- euro.

Joost Bergen

Joost Bergen

Eigenaar en directeur van Cash Dynamics, een advies- en trainingsbureau op het gebied van het liquiditeitsbeheer voor zowel banken als bedrijven met klanten zowel in als buiten Europa. Joost is mede-directeur en docent Finance en Treasury van het EMFC/RC van Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam en hij is co-auteur van het boek "International Cash Management"

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online