Webinar Corona en de gevolgen voor de BTW

*nieuw*

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
15 november 2021 - Online
Tijd
13:00 - 15:00
Prijs ex. btw
€ 150,00 (leden) / € 175,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Fiscaal & Juridisch, Online learning
Bestemd voor
MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
2 pe-uren

15 november 2021 - Online

De btw aangifte 2020/2021 kan sterk beïnvloed worden door corona. Ook kan het zijn dat door de gevolgen van corona op de btw aangifte er een suppletie btw aangifte ingediend moet worden. In deze cursus worden daarom diverse onderwerpen besproken die invloed hebben op het doen van de btw aangifte.

Doelstelling

Corona heeft ook veel invloed op de btw aangifte. Denk aan het aanpassen van de voorbelasting omdat de pro rata veranderd of het moment van btw afdracht als er vouchers uitgegeven worden. Wanneer moeten we btw terugvragen als we toch te maken krijgen met oninbare vorderingen. Door corona zijn veel meer bedrijven goederen via e-commerce gaan verkopen en wat zijn daar de btw gevolgen van. Kortom heel veel onderwerpen die btw gevolgen hebben. Tijdens de cursus zullen op praktische wijze deze onderwerpen besproken worden. Je bent in één dag weer helemaal up-to-date met betrekking tot de btw aangifte 2020/2021.

Inhoud

  • btw aangifte en corona, gevolgen corona en pro rata
  • btw en annuleringen, kortingen, opschortingen en tegoedbonnen
  • btw en oninbare vorderingen, kwijtschelding vergoeding en tijdelijke facturatiestop
  • btw en medische goederen en diensten
  • btw en e-commerce verkopen
  • btw gevolgen leegstand gebouw
  • btw en inlenersaansprakelijkheid

Bestemd voor

Mkb-accountants en overige adviseurs die klanten op fiscaal gebied adviseren.

mr. Carola van Vilsteren Carola van Vilsteren Carola van Vilsteren heeft fiscaal recht gestudeerd en zich gespecialiseerd in btw-wetgeving.
Zij houdt zich bezig met advisering op het gebied van btw, het in kaart brengen van btw-risico's en implementeren van btw in bedrijfsvoeringsprocessen. Carola vertaalt ingewikkelde btw-kwesties naar concrete en praktische vraagstukken en oplossingen. En zij heeft diverse publicaties op haar naam staan en is als auteur verbonden aan diverse vakbladen zoals CM, Rendement, F&A en Belastingzaken.

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online