Webinar Economische crisis en vooruitzichten

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
2 november 2021 - Online
Tijd
14:00 - 16:00
Prijs ex. btw
€ 150,00 (leden) / € 200,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Strategie, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, Accountants in business, MKB-accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
2 pe-uren

2 november 2021 - Online

RC's komen in aanmerking voor de ledenprijs.


De economie herstelt zich van de gevolgen van de pandemie. Net zoals de recessie vorig jaar een hoogst opmerkelijke was, is ook het economisch herstel opmerkelijk. Gaan er nog veel bedrijven omvallen? Is de stijging van de inflatie tijdelijk? Gaat de rente eindelijk omhoog? Ziet onze economie er fundamenteel anders uit dan voor de pandemie? Nieuwsgierig naar de antwoorden? Schrijf je in voor dit webinar met econoom Han de Jong.

Naast het dagelijkse nieuws over het coronavirus worden we bestookt met een constante stroom cijfers over de economie. Een krachtig herstel lijkt te zijn begonnen. In dit webinar worden al die cijfers in perspectief geplaatst, zodat je beter begrip krijgt van het reilen en zeilen van de mondiale economie, de invloed en richting van het economisch beleid en hoe dat alles invloed heeft op relevante variabelen zoals de inflatie en de rente.

Doelstelling

Tijdens dit webinar gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Inzicht krijgen in het 'verleden-heden-(potentiële) toekomst' van crises
  • Inzicht krijgen in de ontwikkelingen in mondiale economische cijfers
  • Beeld vormen bij de potentiële impact van deze ontwikkelingen op relevante variabelen zoals inflatie en rente
  • Aanscherpen van het (eigen) denken over de logica van toekomstscenario's

Inhoud

Dit interactieve webinar biedt ruime mogelijkheden voor discussie. Het is opgebouwd uit een aantal blokken:

  • Een 'rondje langs de velden'; hoe hangt de economische vlag er precies bij in Nederland en in het buitenland? Speciale aandacht gaat hier uit naar de opvallende karakteristieken van de recessie vorig jaar en het herstel dit jaar.
  • Hoe verhouden deze recessie en het herstel zich tot eerdere cycli?Besproken wordt wat in het verleden de oorzaken van recessies zijn geweest, hoe zich dat vergelijkt met nu en wat dat zegt over het herstel. Het gedrag van consumenten zal een belangrijke factor worden.
  • De inflatie loopt op. Centrale banken betogen dat dat tijdelijk is. Hebben ze gelijk? Wat moeten we verwachten als dat niet zo is?
  • Waarom is de rente eigenlijk zo laag en blijft dat zo? De rente is natuurlijk al langere tijd opmerkelijk laag. Hoe komt dat eigenlijk en hoe beïnvloedt de recessie de ontwikkeling van en de vooruitzichten voor de rente?
  • Zal onze economie er fundamenteel anders uitzien wanneer het herstel komt? Er wordt vaak beweerd dat 'alles nu anders wordt'. Maar is dat ook zo? Wat zullen de meest opvallende fundamentele veranderingen zijn?

Bestemd voor

Dit webinar is bestemd voor iedere financial die op de hoogte wil zijn van (en van gedachte wil wisselen over) actuele economische ontwikkelingen en vooruitzichten.

Han de Jong Han de Jong Zelfstandig econoom en 'huiseconoom' bij BNR. Han was tot 2019 Chief Economist bij de ABN AMRO Bank. Daarvoor bekleedde hij verschillende functies binnen en buiten ABN AMRO, waaronder hoofd van het Investment Strategy-team van ABN AMRO Asset Management. Daarnaast was Han tussen 2008 en 2018 lid van de beleggingscommissies van enkele Nederlandse pensioenfondsen. Verder doceert Han Advanced Asset Allocation aan het RBA programma aan de VU in Amsterdam en is hij betrokken hij een aantal opleidingen van het Executive Programme van Nyenrode. Han is op dit moment ook lid van de beleggingscommissies bij enkele family offices en een stichting en schrijft hij column op zijn eigen site en bij fondsnieuws.nl

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online