Webinar NOW – Samenstellen met standaard 4415N

Aandachtspunten uit en voor de praktijk

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
3 december 2021 - Online
Tijd
09:00 - 11:00
Prijs ex. btw
€ 95,00 (leden) / € 110,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Accountancy Samenstelpraktijk, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants
Niveau
Advanced
Accountancy
2 pe-uren

3 december 2021 - Online

Kwadrant I staat tijdens dit webinar van 120 minuten centraal; de aandachtspunten voor de aan assurance verwante opdrachten (Standaard 4415N) voor de NOW. In een interactieve sessie zetten wij de (aandachtspunten) op de i.

Tijdens dit webinar richten we ons op de aanvraag tot vaststelling voor cliënten van de NOW (1, 2 en 3) met een subsidievoorschot van Euro 100.000 of meer bedraagt en een vaststelling van Euro 125.000 tot Euro 375.000 die geen controleplicht kennen voor de jaarrekening (kwadrant I). Wat moet u hierin doen, waar zitten de risico's voor u (en uw cliënt) en hoe kunt u dit organiseren? In 120 minuten bespreken we de aandachtspunten uit de praktijk, mede op basis van de ervaringen met aanleveringen en met de controle daarop.

Voor de verantwoording middels een Derdenverklaring verwijzen wij u graag naar ons andere webinar. In de serie NOW bieden we de volgende webinars:

Doelstelling

Na afloop heeft u praktisch toepasbare kennis van en inzicht in de voor een accountant relevante aspecten van een Aan assurance verwante opdracht in het kader van de NOW (Standaard 4415N).

Inhoud

Tijdens de online sessie worden de volgende aspecten behandeld:
  • Opdrachtaanvaarding en het beheersen van verwachtingen van cliënten
  • De aanvraag tot vaststelling: valkuilen en tips
  • De verklaring op basis van Standaard 4415N en de Nadere uitleg daarbij
  • Praktijkvragen en aandachtspunten
  • Aspecten bij een controle

Voor deelname aan het webinar vragen we dat u in de basis bekend bent met de regelgeving zelf en de Standaard 4415N over de NOW.

Bestemd voor

Accountants die een verklaring in kwadrant I afgeven of daarin ondersteunende werkzaamheden verrichten. Zo behoren naast accountants bijvoorbeeld ook belastingadviseurs werkzaam binnen een accountantspraktijk tot de doelgroep.

drs. Sytze de Swart RA AA Sytze de ZwartSytze de Swart heeft ruime ervaring als accountant en adviseert al vele jaren ondernemers. Ook is hij een zeer ervaren docent.

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online