Webinar Toekomstverkenning voor financials

een introductie

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
17 maart 2022 - Online
Tijd
14:30 - 16:45
Prijs ex. btw
€ 150,00 (leden) / € 200,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden, Online learning
Bestemd voor
Accountants in business, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals, Controllers
Niveau
Fundamental
Finance in business
2 pe-uren

17 maart 2022 - Online

RC's ontvangen de ledenkorting


We leven in tijdperk vol onzekerheid en veranderingen gaan snel. Organisaties moeten zich voorbereiden op voortschrijdende digitalisering, kunstmatige intelligentie, klimaatverandering en maatschappelijke veranderingen zoals vergrijzing en de inzet op inclusiviteit. Tegelijkertijd is de korte termijn behoorlijk turbulent en onzeker. Wanneer gaan we Corona de baas zijn? Wat gaat de Brexit voor ons betekenen?

Voor financieel-professionals is het essentieel om grip krijgen op scenario's, ontwikkelingen en de integraliteit van de uitdagingen, zodat de organisatie ook in de toekomst een succesvolle businesscase kan neerzetten.

Doelstelling

Tijdens dit webinar gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Kennis opdoen van toekomstverkenning: uitgangspunten, aanpak en impact
  • Inzicht verkrijgen in hoe om te gaan met onzekerheid en complexe verandervraagstukken, waarbij belangen op korte en lange termijn kunnen botsen
  • Ervaring opdoen met denken over de toekomst in relatie tot de ambities van de organisatie

Inhoud

Na dit webinar heb je een helder beeld van wat toekomstverkenning is en hoe je het kan inzetten voor jouw organisatie. We bespreken gestructureerde methoden van toekomstverkenning en diverse tools die je daarbij kunt gebruiken. We gaan specifiek in op het bereiken van impact en mogelijkheden van de uitkomsten van toekomstverkenning.

Smaakt dit naar meer? Of ben je al bekend met de basis van Toekomstverkenning, woon dan de 1-daagse cursus Toekomstverkennen voor financials: versterk je strategische sensitiviteit bij. Tijdens deze cursus gaan we dieper in op de stof, oefenen we met casuïstiek en gaan we aan de slag met actieplan direct toepasbaar voor de eigen organisatie. Smaakt dit naar meer? Meer informatie

Bestemd voor

Financieel professionals.

dr. Freija van Duijne

Freija van Duijne

Dr. Freija van Duijne is zelfstandig ondernemer en werkt voor diverse organisaties aan strategietrajecten. Freija is voorzitter geweest van de Dutch Future Society. Haar boek "Toekomstverkennen, het ultieme denken in organisaties" was genomineerd voor managementboek 2020.

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online